Ikea start met trendy magazine

Ikea is een kei als het om wonen gaat, maar ook (Zweeds) koken gaat de meubelgigant goed af. Tijd dus voor een online tijdschrift waarin ze jou met al die woon- en kooktips kunnen indoctrineren. Het resultaat mag er zijn.

Je telt als merk bijna niet meer mee als je niet ook online iets hips hebt lopen. Zo konden we al lekker digitaal kokkerellen met de Aldi, getroost worden door de Gamma of bloemschikken met de Lidl. Het nieuwste initiatief op dit vlak komt van ’s lands favo-meubelgigant en draagt de naam Studio by Ikea.

Het zoveelste marketing-karretje waar je -onder protest- voorgespannen wordt? Misschien, maar misschien is dat helemaal niet zo erg. Studio by Ikea is namelijk eigentijds en inspirerend en daarmee best geslaagd.

Parochie

Natuurlijk wordt de digitale ruimte zo nu en dan gebruikt om schaamteloos voor eigen parochie te prediken, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat ze er enkel met bagger smijten. Het magazine is eigentijds, om niet te zeggen hip, en de content is gevarieerd.

Zo vind je er DIY’s, interviews, achtergronden en inspiratie. Er wordt bijvoorbeeld afgetrapt met een kookwedstrijd, tips hoe je eettafel te stylen en hoe je moet conserveren. Ook wordt er uitgebreid gesproken met ontwerpster Ilse Crawford en foodie Michael La Cour.Voor de nodige wooninspiratie gaan bovendien de deuren open van een loft in New York en een mini-appartementje in Parijs.

Aftrap

Hoe vaak het magazine (klik hier) precies bijgewerkt wordt is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat Studio by Ikea tevens de aftrap vormt voor de vernieuwde website van de meubelwinkel.

Studio by Ikea; zo dek je een tafel:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s