Food-Nieuws uit de Familie: de oneindige thuiskwekerij

Mijn lekkerbekken-familie voorziet mij zo veelvuldig van culinaire input dat een rubriek die om hen draait niet meer dan gerechtvaardigd is. Vandaar dat je vanaf nu op deze plek regelmatig een Family Newsflash zult tegenkomen. Dit keer: groente die je maar één keer hoeft te kopen.

Mijn zusje vond ergens op het wereldwijde web een berichtje over groentes die je slechts eenmaal in je leven hoeft te kopen en dacht, terecht, dat ik dat ook wel wilde lezen. Ze appte me de volgende link (link) maar voor de luie, niet tot doorklikken bereide lezer, het komt op het volgende neer.

Je kunt bepaalde groente dus, eenmaal gekocht, eenvoudig thuis doorkweken, voor áltijd. Mits je de juiste handelingen uithaalt hoef je deze etenswaren dus slecht eenmaal in je leven te kopen! Het gaat om knoflook(spruiten), wortel, selderij, lente-ui, koriander, paksoi, romaine sla en basilicum.

In de regel komt het er op neer dat je het restafval van de groente in water plaatst, net zo lang tot het wortels schiet. Je kunt het daarna overplanten in aarde tot het klaar is om op te eten, waarna deze prachtige vicieuze cirkel opnieuw begint.

Proberen

Nu denk je natuurlijk: dat heeft ze meteen geprobeerd! Nee hoor, daar heb ik dat zusje en tevens een broer voor, die ook wel eens op die app-groep toeft en het bericht ook las. En zowel broer als zus hebben blijkbaar standaard lente-ui in huis want nog geen uur later stonden er op twee plekken in Breda glaasjes met water in de vensterbank met wat mishandelde lente-uitjes erin.

Dat zag er zo uit:

Broer:

IMG_6693

Zus:

IMG_6694

 

En dit zou een nogal stompzinnig verhaal zijn natuurlijk als ze met hun actie nul resultaat hadden behaald. Dat is dus gelukkig niet het geval: het werkt!!

Zie hier het bewijs.

Broer:

IMG_6012 IMG_6315

 

Zus:

IMG_6696

 

Kleine kanttekening van de broer: de smaak wordt er niet beter op. Ook niet heel veel slechter, maar wel een beetje, vindt hij. Mocht dat proces zich doorzetten dan sluit ik dus niet uit dat je uiteindelijk tóch een keer richting supermarkt moet om een nieuwe lading te halen, maar het principe is natuurlijk sowieso geweldig. En zo goedkoop! Hallohóó: Grátis groente, let je op?!

Mijn zusje heeft inmiddels ook selderij in de grond staan die eveneens flink de goede kant op gaat. En zelf ga ik er ook maar aan geloven. Ik begin met basilicum. Mocht je willen weten hoe dat afloopt: je hoort het op Twitter.

 

 

 

Eerder Food Nieuws uit de Familie:

Pure C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s