Robot doet was tot in de kast

Al jaren worden ons allerhande robots beloofd maar vooralsnog vallen er in het straatbeeld verdomd weinig te ontdekken. Panasonic doet opnieuw een poging de belofte waar te maken en wel met een robot waar – in theorie- iedereen wat aan heeft.

In samenwerking met enkele Japanse technologiebedrijven heeft Panasonic een robot ontwikkeld die een belangrijke huishoudelijke taak volledig uit handen moet nemen. Het ding wast namelijk niet alleen kleding, maar droogt en vouwt deze ook.

Bovendien legt de volautomatische huishoudelijke hulp, die de toepasselijke naam Laundroid draagt, de kledingstukken ook nog in de kast. Vooralsnog kan hij nog niet met alles uit de voeten, maar voor shirts, rokken, handdoeken en broeken draait hij zijn elektronische hand niet om.

Blij

Laundroid werd afgelopen week gepresenteerd op de 2015 Combined Exhibition of Advanced Technologies in Japan. De überwasmachine, die onderdeel van een grote, goed uitziende kledingkast lijkt, werd hier ook meteen aan het werk gezet: het publiek kreeg live te zien hoe de Laundroid een wit t-shirt te lijf ging tot het schoon, droog en gevouwen in de handen van de presentatrice belandde.

Panasonic toont zich opgetogen. Het bedrijf heeft er alle vertrouwen in dat Laundroid mensen héél blij gaat maken. Het zou zelfs een ‘ware revolutie’ betekenen omdat men in de nabije toekomst dus volledig moet worden vrijgesteld van de omvangrijke, niet aflatende taak en ‘de tijd voor familie en hobby’s daardoor toeneemt’.

Even geduld aub

Het is nog wel even wachten voor Laundroid zijn intrek neemt in je huis. De planning is dat vanaf volgend jaar de eerste pre-orders geplaatst kunnen worden. Wanneer het ding daadwerkelijk helemaal af is, is dus nog onduidelijk, net als het prijskaartje.

Vooralsnog zullen we het dus moeten doen met de foto’s van The Telegraph of dit Duitse filmpje.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s