7-jarige doet 23 food challenges

YouTube staat er vol mee: mensen die zich voor het oog van de camera wagen aan bizarre etenswaar. Niet vaak worden dergelijke food challenges echter aangegaan door mensen zo jong als Vito (7).  Het Amerikaanse joch heeft inmiddels dan ook een schare trouwe fans.

De ouders van de 7-jarige Vito hebben er nul moeite mee dat hun zoon de meest rare culinaire uitdagingen aangaat. Zijn vader helpt zelfs door al zijn dappere eet-avonturen te filmen en zijn moeder helpt door hem af en toe smakelijk uit te lachen. Doet het leuk op de camera.

Het zal ermee te maken hebben dat Vito niet ‘zomaar een kind’ is, aldus Pa Frezza. “Hij vindt het niet erg om nieuwe dingen te proberen. Je hoort wel eens dat kinderen zelfs de meest makkelijke groente of smaken niet willen eten, maar dat is hier duidelijk niet het geval.”

“We zorgen er wel voor dat de uitdagingen kindvriendelijk zijn”, benadrukt Vito’s vader tegenover de Daily Mail. “Maar dat wil niet zeggen dat ze makkelijk zijn.”

Toxic Waste

Vito’s eerste food challenge vond ongeveer een jaar geleden plaats en inmiddels heeft hij er zo’n 23 op zijn naam staan. Hij probeerde onder meer puur citroensap, Toxic Waste Sour Candy, babyvoedsel, Bean Boozled en Flaming Hot Cheetos.

Zich verslikken deed Vito niet vaak, maar de ghost pepper gumballs (de Naga Jolokia-peper, in 2013 verkozen tot heetste peper) en de Twinkiechallenge bleken toch iets te veel van het goede voor de jonge waaghals.

Vito in actie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s