Een hoeslaken opvouwen doe je zo

Hoeslakens netjes opvouwen, dat kan blijkbaar wél. De altijd grappige Jill Cooper van Living on a Dime toont hoe je dat doet. En het is super eenvoudig! 

Het is mijn vriend niet langer toegestaan (door mij ja, sorry) om in de linnenkast te komen. Enkele weken geleden ben ik namelijk tot de conclusie gekomen dat een keurige linnenkast op gebied van civilisatie tóch het hoogst haalbare is. Ja mam, je had toch gelijk.

Ik ben er dus voor gegaan. Het kostte me anderhalve dag, maar nu ligt er zo’n 24 procent minder in. En wat er ligt is georganiseerd, gestreken en met zorg gevouwen. Halleluja.

Strakke kast

Om deze super nette, strakke kast daadwerkelijk net en strak te houden heb ik mijn vriend dus vriendelijk doch dringend verzocht er vooral af te blijven. Als het echt moet mag hij er een handdoek of vergelijkbaar uithalen, maar onder geen beding mag hij er dingen in terugleggen. Ik weet namelijk hoe dat gaat; voor ik het weet kruipt de ontplofte bende er zelfs door de kleinste kieren weer uit en kan ik opnieuw beginnen. Ik weet niet zeker of ik dat dit mensenleven nog eens voor elkaar krijg. Ik raak snel gedemotiveerd.

Ik geloof trouwens ook niet dat mijn vriend er erg mee zit.

Rollen

Tijdens dit proces ontpopte één bepaald item zich overigens wel tot doorn in het oog. Het enige dat zich namelijk niet zomaar in het keurige keurslijf liet drukken waren de onmogelijke hoeslakens. Ik heb dit toen opgelost door ze op te rollen en in zakjes te steken. Leuk, vond ik, en toch netjes.

Er is nu echter een filmpje trending dat bepaald niet nieuw is, maar wel de perfecte techniek toont om je hoeslaken strak in het gareel te krijgen. Deze oudere dame toont hoe je dat doet. En ze maakt nog grapjes ook. Kijk aan.

How to fold a fitted sheet:

 

 

Meer uit de Doe je Zo-rubriek:

Beter koken doe je zo

Afstoffen doe je zo

De badkamer schoonhouden doe je zo

Een woning inrichten doe je zo

Water besparen doe je zo

Mosselen klaarmaken doe je zo

Thuiswerken doe je zo

Food foto’s maken doe je zo

Food stylen doe je zo

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s