Cool van Kickstarter: eenvoudig thuis bier brouwen

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe gadgets en designs doet er goed aan Kickstarter in de gaten te houden, dé broedplaats voor noviteiten. Op TheHappyHouse langskomen kan echter ook; de allerleukste ontwerpen op kook- en woongebied worden ook hier trouw gemonitord en gedeeld. Met dit keer: Pico, your new best beer buddy.

De Pico is een apparaat van bescheiden omvang; hij past bijvoorbeeld makkelijk op het aanrecht. Toch zijn de mogelijkheden van het vernuftige ding eindeloos. Dat wil zeggen; als het om bier gaat.

Met de mini-bierfabriek kun je namelijk je eigen pilske brouwen! Gewoon thuis en helemaal aangepast op je persoonlijke voorkeuren. En heb je zelf even geen inspiratie, dan heb je eveneens toegang tot de succesrecepten van anderen. Vergeet alleen niet om af en toe ook wat water te drinken, wil je?

Picobrew

Pakket

Dit is hoe het werkt: het apparaat stop je allereerst vol met een voorverpakt hop- en granenpakket. Je hebt daar verschillende van, die wereldwijd door grote en kleine, bekende en minder bekende brouwerijen worden samengesteld. Geen zorgen, het apparaat herkent de pakketten automatisch.

Je voegt vervolgens wat water toe en tot slot stel je de bitterheid en het alcoholpercentage in naar je persoonlijke voorkeur.

Gist

Twee uur later is het bier gebrouwen. Wat je nu doet is het mengsel laten afkoelen, en vervolgens gist toevoegen, zodat je brouwsel kan fermenteren. Dat proces zorgt niet alleen voor de alcohol, maar ook voor extra smaak.

Na ongeveer een week is dit proces afgerond. Je hoeft de ongeveer 5 liter van je beste bier nu alleen nog in een fustje te gieten, en proost!

Levenslicht

Het mag geen godswonder heten dat de uitvinding -nog voor hij officieel het levenslicht gezien heeft- een daverend succes is. Via Kickstarter wordt momenteel namelijk geld bij elkaar verzameld om de productie van het apparaat mogelijk te maken. Nodig was 200.000 dollar. Met nog 29 dagen op de klok staat de teller inmiddels op 660.035 dollar.

De eerste thuisbrouwer wordt vermoedelijk komende december al geleverd. Voor wie het wil weten: het ding gaat ongeveer 1000 dollar kosten. Voor de snelle beslisser heb je hem via Kickstarter voor de helft.

Meer weten? Klik hier of hier.

Pico – Craft Beer at Home:

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s