Man keert huiswaarts, huis weg

De 69-jarige Amerikaan Philip Williams mag na een revalidatieproces van maanden eindelijk naar huis, maar de blijdschap is van korte duur. Eenmaal thuis blijkt zijn woning niet meer te bestaan. 

Williams is de jongste niet meer en dan kan het voorkomen dat er wat aan het fysiek gesleuteld moet worden. In dit geval betrof het een knie-operatie en Williams, woonachtig in Long Island, New York, besloot revalidatie in Florida te ondergaan.

Het duurde, mede door complicaties, acht maanden voor Williams weer huiswaarts kon keren. Een mooie dag, die al vlot een stuk minder mooi werd, aldus NY Daily News vrijdag. Van het huis van de Amerikaan was namelijk niets meer over! Het bestond gewoon niet meer. Ook alle persoonlijke bezittingen, van meubels tot sieraden, waren verdwenen.

Eh, welkom thuis?!

Voor:

voor

 

Na:

na

Aangedaan

“Hoe kan iemand dit doen?” vraagt de aangedane Williams zich af. “Als je iemands huis gaat afbreken heb dan in ieder geval het fatsoen om contact met ze te leggen, bel even!”

De gemeente (Hempstead) heeft weliswaar wat brieven gestuurd, maar omdat de geadresseerde maanden niet thuis was, heeft hij daar nooit iets van gelezen. Voldoende reden voor Philip Williams om de verantwoordelijken voor het gerecht te slepen.

De gemeente benadrukt echter dat al het mogelijke gedaan is om de huiseigenaar te bereiken. Bovendien stellen ze ‘alle procedures te hebben doorlopen’ om het huis, dat gevaarlijk zou zijn, te mogen afbreken.

Onderdeel

De woning afbreken is onderdeel van het plan van de gemeente om zogenaamde ‘zombie huizen’ aan te pakken. Volgens de advocaat van Williams hebben ze in dit geval alleen iets te snel gehandeld. “Ze zijn te ver en te snel gegaan, dit huis had niet vernietigd mogen worden”, aldus Bradley Siegel tegen CBS Local. “Ze hadden voldoende aanwijzingen om te weten dat hier iemand woonde.”

Er was ook geen achterstand in betalingen, alle rekeningen voor het huis waren keurig voldaan. “Ik word hier heel boos van”, aldus de plotselinge dakloze. “En volkomen terecht als je het mij vraagt.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s