Dit is het mooiste gebouw van het jaar

Interlace in Singapore is hét gebouw van het jaar geworden. De indrukwekkende constructie, waarin zich woonhuizen bevinden, werd ontwikkeld door een bedrijf uit Nederland (OMA) in samenwerking met een Duitse partner (Buro Ole Scheeren (BOS)).

Interlace bestaat eigenlijk uit meerdere flatgebouwen die schots en scheef aan elkaar bevestigd zijn. Het geeft een originele aanblik, hoewel dat niet per se het doel van de makers was. Die wilden vooral ‘de traditionele ideeën uitdagen over wat het betekent om te wonen in een moderne, tropische wereldstad’, zo weet CNN over het winnende ontwerp.

In de praktijk betekende dat vooral géén wolkenkrabber. Liever wilden OMA en BOS het idee wegzetten van een dorp, wat nu eenmaal moeilijker is als je allemaal bovenop elkaar gestapeld woont en leeft. Vandaar dat ervoor gekozen is eveneens in de breedte te werken.

“In ons design zijn er meerdere mogelijkheden voor sociale connecties, voor een echt gevoel van gemeenschap, voor natuur en voor veel ruimte”, aldus Eric Chang van BOS.

Het ‘dorp’ bestaat uit 31 ‘flats’ die gezamenlijk onderdak bieden aan liefst 1040 woningen.

Winnaars

De verkiezing tot gebouw van het jaar is onderdeel van het World Architecture Festival dat afgelopen week plaatsvond. Ben je benieuwd naar de andere genomineerden? Klik hier.

Benieuwd naar andere winnaars? Die vind je hier.

Foto’s:

building2 building3 building1

building7 building4 building5

Video:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s