Droomhuisje te koop 

Er zijn huisjes die zo geweldig zijn dat je onmiddellijk in de droom-modus schiet; hoe (heerlijk/fenomenaal/briljant/etc.) zou het zijn om dáár te mogen wonen? Dit schattige onderkomen nabij Amsterdam is zo’n huis waarvan je onmiddellijk aan het mijmeren slaat. Veel plezier! 

De Facebook-pagina waar mijn collega’s en ik digitaal samenkomen is een onuitputtelijke bron van informatie, en zeker niet alleen als het om werkgerelateerde zaken gaat. Er zijn tenslotte zo’n 6000 (!) potentiële raadgevers bij aangesloten, dus er is altijd wel iemand die je verder kan helpen of die naar je wilt luisteren, hoe lukraak de (levens)vraag of het verhaal ook.

Een greep uit de selectie zoals ik die vanmorgen aantrof: iets met een diepgewortelde roosterwens voor kerst, een verzoek om tips over de aanschaf van een Apple TV, of je sigaretten mag invoeren vanuit Rusland, of we iets van iemand dochter willen liken, wat plots opgekomen ergernis over stofzuigend hotelpersoneel als je net wilt slapen, of we een bepaald persoon op een bepaalde vlucht over zijn bol willen aaien (vertroetelen), een aankondiging van een dansmeditatie (?), waar je in Haarlem je telefoon goedkoop kan laten maken, waarom er niet meer geklaverjast wordt op de route en of er alweer geskied wordt in Almaty.

Huis te koop

Vandaag vond ik er eveneens een post met enkel ‘dit coole huis is te koop’, en een link. Ik kijken natuurlijk. En nu ben ik van mening dat jij ook even moet kijken, want het is me toch een huis..

Het betreft een karakteristiek, maar gerenoveerd dijkhuisje uit 1907 en het heeft zo’n beetje álles wat je je maar wensen kunt. Om een paar dingen te noemen: aan beide zijden een werkelijk fenomenaal uitzicht (haventje voor, weilanden achter), een charmante uitstraling en gelegen in het zoetste straatje ooit, een riant balkon én een tuin (met een tuinhuisje in de stijl van de hoofdwoning), een toffe keuken, dito badkamer (van hout) en sfeervolle, zeer lichte woon- en slaapvertrekken met oude details, houten vloeren, balkenplafond en/of openhaard. En het huis ligt op steenworp afstand van Amsterdam.

*Zucht*

Natuurlijk heb je zo’n paleisje niet voor een habbekrats; ze willen er bijna 9 ton voor hebben. Maar erover dromen is gratis, dat dan weer wel.

Klik hier voor de Funda-advertentie.

Foto’s:

huis huis1 huis2 huis3 huis4

huis16 huis5 huis6

huis13 huis14 huis15 huis7 huis8

huis9 huis10 huis11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s