Linda de Mol: ‘Eten Gordon Ramsay beneden alle peil’ 

Linda de Mol zal vermoedelijk niet snel meer een tafel reserveren in een van de restaurants van topkok Gordon Ramsay. De presentatrice vond het eten van de kookcoryfee in het beste geval namelijk ‘oké’ en in het slechtste geval ‘beneden alle peil’.

Dat tekent onder meer dagblad Metro op uit de editorial die De Mol schreef voor de LINDA van deze maand. Hierin vertelt zij dat ze het aanvankelijk zeer hoog op had met Ramsay, maar dat een bezoekje aan één van zijn restaurants uitliep op een regelrechte teleurstelling.

Overigens stond de tv-kok die avond zelf niet in de pannen te schreeuwen roeren, maar dat maakt de deceptie voor goedlachse Linda niet per se minder. “Ik had bij een van jouw restaurants gehoopt op een ‘wow’, ‘jezus, dit moet je proeven’, misschien zelfs een met gesloten ogen ‘oh jongens, ik heb een smaakorgasme’”, schrijft ze. “Maar het bleef hangen op oké.”

Grote bal

Wie denkt dat dat kritisch is heeft nog niet vernomen wat ze van de pasta-gerechten vond. “Die vielen in de categorie ‘the worst pasta dish I have ever tasted’”, luidt het bittere oordeel van De Mol. “De pasta plakte als een grote bal aan elkaar (…) en de saus smaakte vaag naar tomaat, maar verder naar helemaal niks.”

Beneden alle peil, vindt de bladenmaakster dan ook, die met de voltallige Linda-redactie in Londen aanschoof bij Ramsay. Ook het dessert (ananascarpaccio met kokossorbet) kan op weinig warme woorden rekenen. “Het zag eruit alsof die ananas al door iemand anders voor mij opgegeten was en, laat ik het netjes zeggen, ‘teruggegeven’.” De smaak van het zoete gerecht laat zich volgens haar nog het beste omschrijven als die van ‘Toilet-Duck‘.

Kwaliteit

Alleen maar afbranden is echter niet Linda’s stijl, ze heeft ook begrip voor de kok én een advies. Hij zou er goed aan doen de kwaliteit van zijn naam beter te waarborgen. “Ik heb ook een naam die een merk is geworden en weet hoe zwaar het is dat merk te bewaken”, besluit ze. “Maar het moet wel.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s