Nieuw: Ketchup in plakjes

Klaarblijkelijk heeft de ketchup op hamburgers decennia lang de culinaire wetten verguisd door het broodje zompiger te maken dan nodig. Dat wist je misschien niet, maar dat is werkelijk verschrikkelijk. Gelukkig is er nu een oplossing.

Plan Check, een restaurant in Los Angeles, heeft het vocht namelijk grotendeels uit ketchup gehaald. Het resultaat: ketchup, maar dan in plakjes!! En dus een hamburgerbroodje dat niet meer zompig te krijgen is.

Het zogenaamde ketchup-leertje wordt gemaakt door tomatenpasta, sojasaus, knoflook en kruiden fijn te malen en vervolgens in de oven te drogen tot er een ‘velletje’ ontstaat.

giphy

Warm stuk vlees

Chef Ernesto Uchimura, het brein achter de Ketchup Leather, stelt dat zodra het plakje op een warm stuk vlees belandt, het smelt en weer een soort van vochtig wordt. Doch niet zo vochtig dat je er een klef broodje van krijgt.

Uchimura zou voor zijn ontdekking natuurlijk onmiddellijk in aanmerking moeten komen voor een heel scala aan Nobelprijzen, maar gek genoeg is niet iedereen even enthousiast. Een greep uit de reacties zoals gevonden op Twitter:

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

 

Het einde van het kleffe broodjes-syndroom? 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s