Wordt dit het duurste huis ooit?

Het moet nog gebouwd en nog verkocht worden, maar de betrokken project-ontwikkelaars weten het zeker: hun huis wordt het duurste óóit. Ze willen er dan ook zo’n 500 miljoen dollar voor hebben (ongeveer 470 miljoen euro) en hebben nog de ballen het ‘een koopje’ te noemen ook.

Dat lef is gestoeld op het idee dat de koper waar krijgt voor zijn geld. De prijs per vierkante meter (dat zijn er 6900) is zogezegd ‘relatief laag’ en het huis, gelegen in Bel Air, biedt verder alles (ALLES) wat een huiseigenaar zich maar kan wensen.

Niet alleen zijn er de standaard triljoen slaapkamers en dito badkamers, het landgoed biedt daarnaast vijf zwembaden, een panorama-uitzicht over Los Angeles, een tennisbaan, een garage met plek voor zo’n 30 auto’s, een bioscoop en drie kleinere residenties (lees: huizen). Wie daarvan niet onder de indruk is, moet het wellicht hebben van de inpandige nachtclub, het aanwezige casino (‘Monaco style’) of de slotgracht.

Woning

Het huis wordt gebouwd onder leiding van Nile Niami, een filmproducent en vastgoedontwikkelaar. Hij denkt dus zo’n 500 miljoen dollar voor de woning te vangen, maar of dat gaat lukken, wordt door sommigen sterk betwijfeld. Op zich is dat niet vreemd. Even ter vergelijking: de duurste woning vooralsnog verkocht betreft een penthouse in Londen dat voor ‘slechts’ 221 miljoen dollar over de toonbank ging.

Het duurste huis ooit op de Amerikaanse markt waargenomen is Palazzo di Amore (195 miljoen dollar, staat nog steeds te koop). De kostbaarste woning aldaar ooit verkocht bracht 147 miljoen dollar op. Barry Rosenstein (van Jana Partners) betaalde het astronomische bedrag voor een landgoed in East Hampton, New York.

Niami en de zijnen willen de records dus verpletteren met ruim het dubbele bedrag. Of dat gaat lukken zal medio 2017 blijken, dan moet de woning af zijn.

Video:

 

Afbeeldingen:

 huis2 huis huis5 huis1 huis6 huis3 huis7

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s