Close-up: dit krioelt er allemaal in je matras

De meeste mensen hebben het niet zo op kleine beestjes en toch liggen we iedere nacht bovenop miljoenen levende, poepende mini-wanstaltigheden! Dat hebben wetenschappers van de Ohio State University zichtbaar gemaakt. Bedankt, jongens!

Je bent niet de enige die van je bed houdt. Het is er immers warm en vochtig en het ligt er vol met jouw overheerlijke huidschilfers, dus ook mijten vermaken zich er kostelijk. De piepkleine, veelvuldig poepende (!) beestjes houden zich er dan ook met miljoenen tegelijk op. Dat weten wij wel maar daar hebben wij –op wat allergieën na– meestal niet zo veel last van. Zoals voor wel meer geldt dat zich aan het blote oog onttrekt.

Helaas is er zoiets als een Ohio State University. Daar werken wetenschappers die nu een manier hebben gevonden om het kleine grut te filmen. Ze zijn maar wat trots op het resultaat en dus hebben ze de video onmiddellijk het web op geslingerd. Kan mooi iederéén zien hoe je bed een huisstofmijtelijk slagveld is.

Je vindt de video onderaan. Máár: bedenk goed wat je met je zorgeloze nachtrust doet!

Luchten

Gelukkig is er wel een manier om het gekrioel binnen de perken te houden. Professor Lisa Ackerly raadt in ieder geval aan je slaapkamer overdag te luchten en je bed niet onmiddellijk op te maken, zodat ook het matras kan drogen.

“Als je het bed opmaakt als je weggaat, houdt het al het vocht vast”, aldus Ackerly tegen de Daily Mail. “En dan hebben mijten echt de tijd van hun leven.”

Creepy Close-up:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s