Sinterklaas: snelle recepten & DIY-decoratie

Wie ook maar een beetje op ondergetekende lijkt, wil van alles maar komt eigenlijk chronisch tijd te kort (of begint te laat). In het geval van Sinterklaas geeft dat echter niets, want er zijn genoeg recepten en decoratie-ideeën die leuk zijn én snel. Minimale moeite, maximaal resultaat!

Recepten:

(De DIY decoratie-ideeën vind je onderaan)

skinnysintGezonde pietjes

Dit recept komt van Chicks Love Food en is te leuk en te makkelijk voor worden. Bovendien is het nog mager ook! Haal een komkommer, wat zwarte olijven (als je nog durft), cherrytomaatjes en rucola in huis en knutselen maar. Extra lekker met een dipsausje.

 

mijters

Mieterse mijters

Een paar minuutjes kost het om deze hartige toast-mijters met tapenade en kaas te maken. Extra leuk is dat je eindeloos kunt variëren, want ze mogen natuurlijk ook zoet zijn! Mocht je er op basis van de afbeelding van Smulweb niet uitkomen, klik dan hier.

 

plank

Sint-plank

Qua feestvreugde kom je soms ook al een behoorlijk eind door etenswaar gewoon mooi te presenteren. Deze plank van CityMom is daar een mooi voorbeeld van. En niets geen gebak of gekook of wat dan ook, dus je bent in mum van tijd klaar.

 

Makkelijke en snelle pepernoten-tiramisu met Femme:

 

Sandra maakt speculaasbrokken in een handomdraai:

 

5 x makkelijke Sinterklaas-receptjes met Itsonlyalifetime:

 

DIY Sint-decoratie:

sinterklaas kaarsSinterklaas-kaars:

Voor dit idee van Dinah Creatief is het wel handig als je een beetje uit de voeten kunt met een schaar. Ben je zo’n regelrecht knip-talent dan is het enkel een kwestie van printables uitprinten, uitknippen en in een kaars proppen voor dit geweldige resultaat. (Klik hier voor nog drie gratis printables.)

tak

Feestelijke tak:

Eveneens super simpel maar doeltreffend, deze Sint-tak van Zelfmaakideetjes. Hoeft natuurlijk niet per se voor het raam, hij kan op welhaast iedere plek in huis. De cadeautjes kunnen echt zijn, maar als je er neppers ophangt kun je ‘m volgend jaar weer gebruiken.

 

schaal1 schaal2Sint-schaal:

Het belangrijkste voor dit idee van Interiorinsider is dat je een glazen stolp of -schaal in huis hebt. Wat je er vervolgens aan Sint-attributen ingooit maakt eigenlijk niet bijster veel uit. Zo simpel kan het zijn!

 

pietenkussen

Pieten-kussen:

Dit pieten-kussen is van Onzesuus.nl maar helaas is de foto het enige dat ze deelt. Er is echter wel een manier om hem ook zelf te maken, namelijk door dit filmpje te kijken en vervolgens deze afbeelding uit te printen. Niet het allersnelste idee, maar te leuk om niet in dit artikel mee te nemen.

 

Sinterklaas-krans maken:

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s