Cool van Kickstarter: The Lampster

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe gadgets en designs doet er goed aan Kickstarter in de gaten te houden, dé broedplaats voor noviteiten. Op TheHappyHouse langskomen kan echter ook; de allerleukste ontwerpen op kook- en woongebied worden ook hier trouw gedeeld. Met dit keer: The Lampster.

Hij is vintage, gerecycled en customised. Hij kan overweg met je smart phone, heeft de bravoure van een superheld en oh ja, hij geeft óók nog licht. Licht in verschillende sterkten en kleuren zelfs, en als het moet danst dat licht mee op de maat van de muziek.

Het gaat hier duidelijk over een lamp die weigert zomaar een lamp te zijn. Ontmoet: The Lampster.

Party-plus

Voor wie geen zin heeft bovenstaand filmpje te kijken, het zit zo: The Lampster is dus gewoon een lamp, maar dan vermomd als übercool robo-mannetje. Dat mannetje heeft een gerecycled lijf dat staat ‘als een superheld’ en een vintage hoofd dat lang geleden een tractorlamp was. Hierin zitten nu hersenen LED-lampjes.

De lampjes maken het dus mogelijk de lichtsterkte maar ook de -kleur bepalen. Dit kan eventueel zelfs met je smartphone. Je kunt ook voor standje party-plus kiezen: dan knippert het licht op de maat van de muziek. Is het feestje buiten? Geen paniek: de lamp is ook nog weerbestendig.

Alsof dat nog niet genoeg is (het is maar een lamp, hoor) is ieder exemplaar uniek. Je kunt het uiterlijk van The Lampster verder namelijk naar eigen inzicht pimpen. De kleur, de stijl, het logo op de borst en de initialen op zijn schedel kies je indien gewenst allemaal zelf.

 

lamp

Hoge ogen

Het mag geen wonder heten dat dit Kickstarter-project, van ene Andrew (het design) en ene Radu (de rest), hoge ogen gooit. Met nog ruim twee weken op de klok heeft The Lampster al liefst 13 keer het gevraagde bedrag binnengehaald (ruim 400.000 dollar).

Het geld wordt gebruikt om de lamp daadwerkelijk te kunnen produceren. De eerst lichting komt er dus aan en moet medio juni 2016 af zijn.

Meer info over The Lampster vind je hier of hier.

Over Kickstarter:

Kickstarter is een zogenaamde crowdfunding-website. Het doel ervan is artiesten, muzikanten, ontwerpers en andere creatieve breinen te helpen de middelen bij elkaar te vergaren om hun ideeën om te zetten in realiteit. Tot dusver zouden ‘tienduizenden creatieve projecten -klein en groot- het levenslicht gezien hebben dankzij de steun van de Kickstarter-gemeenschap’.

Meer uit deze rubriek:

Cool van Kickstarter: eenvoudig thuis bier brouwen

Cool van Kickstarter: de perfecte koffiemok

 

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s