Video: Uitreiking van de Michelinsterren 2016

Welke restaurants zich in 2016 (weer) trotse eigenaar van een Michelinster mogen noemen, is gisteren in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekendgemaakt. Chefs Friends was erbij en schoot leuke beelden. 

Niet iedereen is blij met een Michelinster. Het neemt immers behoorlijk wat druk en verwachtingen met zich mee én je kunt hem ook weer kwijtraken natuurlijk. Er zijn er dan ook die hem per definitie niet willen. Of hem teruggeven.

Voor het leeuwendeel van de restauranteigenaren geldt de ster echter toch een beetje als een in Angostura Bitter geflambeerde, met goud snippers gegarneerde kers op de taart. Dat blijkt ook wel weer uit de leuke video die Chefs Friends schoot op de avond van de uitreiking: gespannen koppies te over en alomtegenwoordige opluchting achteraf. Want echte verliezers zijn er dit jaar gelukkig niet.

De grootste

Grote winnaars zijn en blijven de Nederlandse restaurants met liefst drie sterren, De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen. Ook telt de lijst dit jaar zeven nieuwkomers.

De volledige lijst vind je hier.

Chefs Friends bij de Michelinsterren-uitreiking:

En de prijs voor meest irritante bijrol gaat naar… De Michelin-mascotte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s