DIY Kerst-decoratie: de leukste tips op een rij

Zoals we gewend zijn rond deze tijd van het jaar, barsten de winkels weer uit hun voegen van de sfeerverhogende kerstprullaria. Ze daarvan verlossen geldt ongetwijfeld als bevredigende bezigheid, maar je kunt natuurlijk ook die eigen handen laten wapperen. En dat heeft wellicht meer voordelen dan je denkt.  

Zo. Sinterklaas is weer voor een jaartje weggemoffeld in Spanje; de wereld maakt zich op voor het volgende feest. Kerst dus. Ergo: hopen knusheid, extra vrije dagen, familie, cadeaus, culinaire hoogtepunten en een huis zó heerlijk overdadig versierd dat het eerstegraads familielid lijkt van de Kerstman.

Kids en vriendinnen

Niet iedereen pakt qua versiering zo enthousiast uit natuurlijk, maar wie dat wel graag doet kan voor de nodige munitie Xenos, Hema of Intratuin leegtrekken. Maar het hoeft niet. Je kunt ook zélf aan de slag.

Dat is ten eerste ontzettend leuk. Lekker fröbelen aan de keukentafel, met kids, vriendinnen en/of een lekker kerstmuziekje, er zijn ongezelligere dingen te bedenken, nietwaar?! Bovendien is het goedkoper dan alles kant en klaar aanschaffen én, belangrijker nog, je kunt helemaal zelf bepalen in welke stijl en kleur je iets maakt. Dat kan toch alleen maar een succes worden?

Tips

Voor de broodnodige knutsel-inspiratie hieronder een behoorlijke handvol tips. Deze DIY’s zijn geselecteerd op hun haalbaarheid en lage kosten en er is echt voor ieder wat wils.

Het wordt een mooie kerst! 🙂

giphy

 

NB: Inspiratie voor de kersttafel nodig? Die vind je hier. Op zoek naar een originele boom of weten waar je op moet letten als je een kerstboom koopt? Klik hier of hier!

 

DIY kerstdecoratie:

Kerstboom-kussentjes met lichtjes:

kerstboom stofIk hoor mijn zusje -werkzaam bij de brandweer- al grommen, maar het zou veilig moeten zijn! Dat hebben we te danken aan LED-lampjes die, mits in onbeschadigde staat, veel minder warm worden dan andere lampjes.

Het ziet er bovendien ingewikkelder uit dan het is. Het is écht simpel en bovendien is de drempelverhogende naaimachine niet noodzakelijk. Hoe je deze super sfeervolle kerstboompjes maakt? Dat lees je hier.

 

Een sfeervolle schouw:

Het hoeft natuurlijk niet per se een schouw te zijn; deze leuke ideeën kun je overal in huis wel toepassen. Extra aandacht voor de laatste graag, hóé leuk is die?!

 

Feestelijke blikjes:

kersthanger1

kersthangerDe bijbehorende uitleg is hartstikke Pools. Of Roemeens. Of geheimtaal. Weet ik veel. Maar met een nauwkeurig oog kom je een heel eind als het om deze uiterst gezellige kersthanger gaat. Gelukkig zijn er bovendien van nagenoeg iedere stap foto’s.

 

Kerstige woon-accessoires:

Lotte Suzanne laat in dit filmpje verschillende dingetjes zien die tezamen op een dienblad belanden en daardoor een mooi en krachtig kerst-statement maken! Dit idee laat zich ook heel eenvoudig vertalen naar jouw stijl en smaak. Extra leuk: er gaat ook bij haar wel eens wat mis, maar ze toont daarmee gelijk aan dat dat helemaal niet erg hoeft te zijn.

 

Prettige potten:

pottenDit idee is van Town and Country Living. Als je op de link klikt vind je nog eindeloos veel meer heel inspirerende foto’s maar instructies ontbreken helaas. Als het om deze potten gaat lijkt het er echter op dat je met wat witte verf of papier (gebruik in dat geval echter geen kaarsen maar fietslampjes bijvoorbeeld) al een heel eind komt. Wat geslinger eromheen en klaar ben je. Bij de Hema verkopen ze momenteel trouwens de perfecte potten hiervoor. Afhankelijk van de grootte kosten ze slechts 2 of 3 euro.

 

Knutselen met Sharrah Robeson:

Ze kan wat irritant zijn, maar dat is tegelijkertijd ook haar charme. En ze heeft te gekke ideeën! Met name de eerste is ietwat tijdrovend, maar het resultaat mag er zeker zijn. Kijk vooral ook door tot de laatste. Mocht je de letters kunnen vinden zoals zij ze laat zien, dan heb je zeker te weten de allerleukste kerstaccessoires van iedereen!

 

Kerst-emmer:

Kerstemmer

Wie een buiten heeft, wil daar misschien ook wel wat mee. Gelukkig is daar ene lachende Abi die je stap voor stap laat zien hoe je deze sfeervolle ton moeiteloos in elkaar draait.

 

Bruisende boeken:

O Christmas tree

Even briljant als eenvoudig dit idee en vooral leuk voor mensen zoals mijn vadertje Cees, die werkelijk omkomen in de boeken. Stapelen, iets kerstigs erop droppen en klaar is eh.. Kees.

 

Gezellige glazen:

glazen

Nog al zo’n makkelijk en goedkoop idee want wie heeft er nu niet al wijnglazen in huis? Je hoeft ze alleen maar vol te stoppen (dat doe je zo) en je hebt er alweer een heerlijke kerst-accessoire bij.

 

Sfeervolle stoelen:

kerstmis

Iets moeilijker, iets tijdrovender, maar ze gaan jaren mee en zijn niet te versmaden, toch? De uitleg van Make it Love it is ook nog in het Engels, maar het is een duidelijk verhaal en er zit veel beeldmateriaal bij.

 

Rudolph hoort erbij:

kussentje

Zo’n Rudolph-kussentje misstaat natuurlijk in geen enkel interieur. Ook deze DIY van VTWonen is ietsje tijdrovender dan de anderen, en je zult even moeten uitzoeken wat ‘flockfolie’ is, maar het resultaat mag er zeker zijn. De beschrijving vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s