Inspiratie: Zo mooi is het beste hotel ter wereld

Hotel Mamounia in het Marokkaanse Marrakesh werd afgelopen zaterdag in het kader van de World Travel Awards verkozen tot beste hotel ter wereld. Vanzelfsprekend is de service er bovengemiddeld, net als de bedden én het prijskaartje, maar ook de inrichting liegt er niet om.

De Arabische stijl heeft de neiging te flirten met overdadigheid. Niet zelden is alles net iets te: het goud is te goud (en te veel), de kleuren te pompeus, de prints te druk en de stoffen te rijk (en voorzien van te veel kwastjes). Maar in het beste hotel ter wereld is alles natuurlijk perfect in balans. Zie hier: de Arabische stijl op zijn allermooist.

Een nachtje slapen in deze inspirerende 5 sterren-omgeving gaat dan ook een flinke verzameling centen kosten. Voor de goedkoopste kamer ben je al gauw zo’n 400 euro kwijt, de duurste suite kost ruim 6000 euro. Dat is zonder ontbijt.

Bahama’s

Andere World Travel Awards gingen naar Dubai (beste reisbestemming), de Bahama’s (beste reisbestemming om te trouwen), Le Royal Méridien Beach Resort & Spa in Dubai (beste resort), The Dorchester in Engeland (best city hotel) en Regency Travel & Tours in Qatar (beste reisbureau).

Ieder jaar worden de awards toegekend op basis van stemmen. Zowel reisprofessionals als reizigers mogen hun mening geven. De stemmen van de ‘mensen uit het vak’ tellen echter dubbel ten opzichte van reguliere stemmen.

De volledige lijst winnaars vind je hier.

 

Hotel Mamounia in Marrakesh:

hotelbuitenkant

hotel3 hotel4 hotel5 hotel6 hotel7 hotel8 hotel9 hotel10 hotel11 hotel12 hotel13 hotel14 hotel15 hotel16 hotel17 hotel18 hotel hotel1 hotel2

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s