Grootse plannen voor Sergio Herman

Vrouwlief Ellemieke Vermolen windt er geen doekjes om: het liefst ziet zij dat haar man het wat rustiger aan gaat doen. Het lijkt erop dat Vermolen nog even geduld moet hebben; topkok Sergio Herman wil namelijk opnieuw een restaurant openen.

Het is een belangrijke week in het leven van Sergio Herman. Hij behaalde met zijn Antwerpse top-toko The Jane een tweede Michelinster en nu kondigt hij ook grootse nieuwe plannen aan. Naast The Jane en Pure C (in Cadzand) moet er namelijk een derde restaurant komen.

In een interview dat in verschillende Belgische kranten gepubliceerd is geeft de bevlogen kok aan dat hij de havendam (wederom in Cadzand) als locatie in gedachten heeft. En dat het nieuwe culi-walhalla een ode aan zijn zieke vader moet worden.

Pa

“Ik zal er zijn keuken serveren met nog wat extraatjes van mijzelf. Vis uit de oven, gegrilde kreeft, een lekker stuk vlees, een mooie kop van rotisserie. De klassieke keuken waar iedereen naar snakt”, aldus de kookvirtuoos. “Ik heb al twee keer geprobeerd om in de geest van mijn vader iets simpels in de markt te zetten. Telkens is dat mislukt omdat de ambitie altijd werd verlegd. Nu moet dat lukken, want pa is de grondlegger van wie ik ben.”

Ook het bestaande Pure C gaat op de schop. Het restaurant en het bijbehorende hotel worden vernieuwd en uitgebreid. Op de planning staan onder meer een winkel, een broodbar en een koffiezaak. “Cadzand heeft mij nooit losgelaten”, besluit hij. “Ik ben geboren in Sluis, hier tien minuten vandaan. Met de familie kwamen we drie, vier keer per week naar hier. Ook in mijn gastronomie heb ik altijd met deze streek rekening gehouden.”

Hoe Herman kookt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s