Duurste huis ter wereld is paleis nabij Parijs

Chateau Louis XIV, gelegen nabij Parijs, is het nieuwste ‘duurste huis ter wereld’. Het gigantische paleis werd zo’n drie jaar geleden gebouwd en is van de hand gegaan voor liefst 275 miljoen euro. 

De woning is gekocht door een persoon uit het Midden-Oosten en dat is tevens alles wat er over de nieuwe eigenaar bekend is, aldus The Telegraph. Dat, en dat de bollebof goed in de slappe was zit; hij betaalde liefst een record-verpulverend bedrag voor zijn chateau (het oude record staat op 221 miljoen). Maar het is dan ook niet zomaar een woning.

Het landgoed heeft natuurlijk de allure van een echt paleis, maar herbergt bovendien allerhande snufjes en gemakken om het de eigenaar maximaal naar de zin te maken. Zo is het meeste in Chateau Louis XIV simpel aan te sturen met een smartphone.

Daar komt bij dat de pompeuze villa beschikt over een nachtclub, een aquarium(-plafond), een wijnkelder voor liefst 3000 van de mooiste flessen, een meditatieruimte en een bibliotheek. Slapen kan er ook, daar zijn zo’n 10 ruime vertrekken voor vrijgehouden. Natuurlijk zit er ook een handjevol tuinen en zwembaden (binnen- en buiten) bij de prijs ingegrepen.

Uitstraling:

Het mag dan gigantisch (en) luxe zijn, wat vooral in het oog springt is de koninklijke uitstraling van de chateau. Mooi of niet, indrukwekkend is het in ieder geval. Het zal dan ook niemand verbazen dat opperhoofd der luxepoezen, Kim Kardashian, niet ongevoelig bleek voor de charme van het complex: in 2013 zou zij overwogen hebben er te trouwen.

Het stulpje werd gerealiseerd door ontwikkelaar Cogemad, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het realiseren van woondromen van de allerrijksten. Met name in Frankrijk en Rusland is Cogemad actief.

Hopelijk zijn ze blij met hun record, want het zou binnenkort zomaar weer verbroken kunnen worden. Van deze woning in Bel Air wordt namelijk gezegd dat het, eenmaal af, nog veel meer op gaat brengen.

 

Foto’s:

paleis0 paleis111 paleis1 paleis2 paleis8 paleis9 paleis10 paleis7 paleis6 paleis3 paleis5 paleis11 paleis4

Video:

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s