Cool (en een beetje creepy) van Kickstarter: Zelf insecten kweken

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe gadgets en designs doet er goed aan Kickstarter in de gaten te houden, dé broedplaats voor noviteiten. Op TheHappyHouse langskomen kan echter ook; de allerleukste ontwerpen op kook- en woongebied worden ook hier trouw gedeeld. Met dit keer: de Livin Farm Hive. 

Het is super duurzaam, gezond en 90 procent van de landen eet het: insecten! Als we de overheid moeten geloven, moeten we er ook in Nederland aan, maar er ontbreekt wel nog één piepklein dingetje. Uhm, aanbod misschien?

Ze zijn namelijk nog slechts op minimale schaal verkrijgbaar in supermarkten en als je online bestelt (wat ik laatst heb gedaan, waarover in een ander bericht meer), ben je voor een belachelijk klein potje zo 15 euro verder. En Delibugs was dan al een van de goedkopere…

Dat moet beter kunnen, en dat gaat ook beter kunnen. Dankzij een nieuw project van Kickstarter. Let op: niet geschikt voor personen die al klamme handjes krijgen als ze alleen al denken aan krioelende beestjes.

Nachtmerrie

Voor mensen met entomofobie (angst voor insecten) is het concept namelijk wel een beetje van het niveau ‘ergste nachtmerrie’. Te weten: de Livin Farm Hive betreft een stapel lades die je ergens in huis plaatst en die -als alles een beetje goed gaat- vol zitten met allerhande levende mini-creaturen! Let wel: mini-creaturen die als doel hebben jouw maag te vullen!

De bedenker van de Livin Farm Hive is zelf groot fan van een insectenhapje en wilde het eten ervan leuker (!) en makkelijker maken. Ze werkte vervolgens twee jaar aan dit concept waarmee het mogelijk wordt zelf een halve kilo meelwormen per week te produceren.

De handzame Hive die je gewoon op een aanrecht of tafel plaatst werkt vrij eenvoudig. Er zijn verschillende lades die meelwormen in verschillende groeifases herbergen. Helemaal bovenaan de jongste, helemaal onderaan de oudste. Tussen de lades zitten schuifjes waardoor je de beessies eenvoudig naar een volgende levensfase kunt bonjouren. Helemaal onderaan bevindt zich een reservoir waar je volgroeide meelwormen in kunt opvangen en bewaren.

insecten

Succes

De insectenboerderij is een redelijk succes op Kickstarter. Om hem in productie te kunnen nemen was 100.000 euro nodig en die zijn in ieder geval ruimschoots binnen. De eerste insectenboerderijtjes moeten dan ook tegen het einde van 2016 al geleverd worden.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier of hier voor meer informatie of check de video hieronder!

Over Kickstarter:

Kickstarter is een zogenaamde crowdfunding-website. Het doel ervan is artiesten, muzikanten, ontwerpers en andere creatieve breinen te helpen de middelen bij elkaar te vergaren om hun ideeën om te zetten in realiteit. Tot dusver zouden ‘tienduizenden creatieve projecten -klein en groot- het levenslicht gezien hebben dankzij de steun van de Kickstarter-gemeenschap’.

’s Werelds eerste desktop hive voor eetbare insecten:

 

Dit was ook al zo cool van Kickstarter: 

Eenvoudig thuis bier brouwen

De perfecte koffiemok

Lamp der Lampen: The Lampster

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s