Marie Kondo: zo vouw je een shirt

Een zogenaamde ‘Marie Kondo-kledingkast’ heeft een typische look. Kleding is niet alleen op een bepaalde manier gevouwen, het ligt ook verticaal in de la in plaats van horizontaal. En hoe je precies op die KonMari-manier vouwt, laat de über-opruimster nu zelf zien.   

De 30-jarige Marie Kondo heeft een adviesbureau voor mensen met volgepropte huizen, maar schreef ook een boek over opruimen, the life changing magic of tidying up (Opgeruimd! in het Nederlands).

De methode van de Japanse opruimgoeroe is niet alleen rigoureus, ze hanteert ook uiterst originele spelregels zoals ‘ieder kledingstuk dient gevouwen te worden, tenzij het er gelukkiger uitziet op een hanger’. Raar of niet: deze überopruimster en haar boek zijn een weergaloze en wereldwijde hit. Maar goed, haar methode is dan ook ‘life changing’ te zijn.

Voor wie Marie Kondo nog niet kent:

Zwaarte en lengte

Moet gezegd: als het om de kledingkast gaat zijn er ook best wat voordelen te behalen. Luister naar Marie en je hebt meer ruimte (alleen waar je écht van houdt mag immers blijven), meer structuur (er wordt  gesorteerd op kleur en/of op zwaarte en lengte) en meer overzicht (je kunt alles zien, omdat je geen stapels meer maakt).

Maar alles valt of staat bij goed vouwwerk. Gelukkig toont ze nu zelf hoe je te werk gaat. Benieuwd hoe een echte KonMari-kast eruit ziet? Check de tweede video.

Vouwen met KonMari:

 

 

Een KonMari-kast:

 

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s