Man verwarmt huis met bierblikjes

Waar een paar blikjes bier al niet goed voor zijn? Nou, met een beetje geluk voor meer dan je denkt. Dat bewijst een vindingrijke Serviër die er nu -letterlijk en figuurlijk- warmpjes bijzit. 

Darko Milicevic, een Servische wiskundeleraar, kreeg na biertje nummer zoveel een geniale inval. Waarom niet wat nuttigs doen met al dat soldaat gemaakte blik? Hij ging aan de slag en het eindresultaat bestaat uit een duurzaam en hoogwaardig verwarmingssysteem dat hem niet alleen de strenge Servische winter doorhelpt, maar hem eveneens honderden euro’s op jaarbasis bespaart.

Milicevic liet zich inspireren door zonnepanelen. In plaats van de kostbare koperen buizen echter maakte hij gebruik van 44 bierblikjes die hij voorzag van luchtgaten en aan elkaar verbond. Tot slot verfde Milicevic de blikjes zwart, om nog meer warmte te genereren.

“Ik heb hem vervolgens vastgemaakt aan de zuidelijke muur van mijn huis”, licht de Willie Wortel toe aan de Daily Mail. “De zon verwarmt de lucht in de blikjes en de warme lucht stroomt dan automatisch naar boven, mijn huis in.”

Leuk en trots

Milicevic is niet alleen trots op zijn werkende uitvinding, het komt hem ook bijzonder goed uit. “Ik was al aan het nadenken over hoe ik gratis mijn huis kon verwarmen, omdat iedereen het leven in een economische crisis wel wat makkelijker wil maken. Toen bedacht ik dus dat ik de blikjes kon gebruiken”, aldus de vindingrijke Serviër. “Bier drinken doe ik toch.”

De duurzame verwarming van Milicevic:

bier bier1 bier2 bier3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s