Grot wordt luxe woning

De grot als woonhuis is als een tijdje uit de gratie, met name in Noord-Europa, maar Angelo Mastropietro kan daar alleen maar zijn schouders over ophalen. De hedendaagse holbewoner gooit inmiddels hoge ogen met zijn zelf uitgehouwen droom-grot in Engeland.

De 38-jarige Mastropietro transformeerde een liefst 250 miljoen jaar oud gesteente, gelegen op de grens van Worcestershire en Shropshire in Engeland, in een jaw-dropping pied-à-terre.

Hij spendeerde 160.000 Britse pond (ongeveer 240.000 euro) en zo’n 1000 uur aan uithouwen, maar het resultaat liegt er dan ook niet om. De woning bestaat uit meerdere vertrekken en heeft onder meer een ruim terras, stromend water, een behoorlijk vette regendouche (zie video onderaan), een keuken die van alle gemakken voorzien is, Wifi en vloerverwarming.

‘Heerser van de stenen’

Tot 2007 was Mastropietro nog een man van het ‘snelle leven’, maar toen werd de ziekte MS bij hem geconstateerd. Hij ging vervolgens op zoek naar manieren om een simpeler leven te leiden. En eigenhandig van een eeuwenoude grot een woonhuis maken is blijkbaar wat Mastropietro onder simpel verstaat, maar met een achternaam die ‘heerser van de stenen’ betekent kun je er ook niet echt omheen natuurlijk.

Momenteel is het nog een vakantiehuis maar in de toekomst wil ‘Fred Flintstone’ er zelf gaan wonen. Ook zonder er dagelijks aanwezig te zijn geniet hij overigens erg van zijn monnikenwerk. “Als je het in werkelijkheid ziet, doet het iets met je. Mensen hebben letterlijk een traantje weggepinkt”, zegt Mastropietro erover tegen de Mirror. “Het maakt me ontzettend gelukkig en trots. Het is een heel inspirerend hoofdstuk geweest.”

Foto’s: 

grot grot4 grot2 grot1 grot5 grot3

grot7 - kopie grot6 - kopie

 

Video:

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s