‘Gerard Wollerich is beste kok’

Chefkok Gerard Wollerich van Restaurant Wollerich in Eindhoven mag zich een jaar lang de beste kok van Nederland noemen. De kookvirtuoos won, samen met teamgenoten Erik Bons en Koen van den Hurk, maandag de Gouden Koksmuts 2016. Hij ontving de prijs uit handen van Robert Kranenborg, ambassadeur van de ‘Nederlandse kampioenschappen voor koks’.

Traditiegetrouw vindt de kookwedstrijd plaats tijdens de horecavakbeurs Horecava. Hier moeten de deelnemers à la minute een viergangenmenu plus amuse voor vier personen bereiden, op basis van verse seizoensingrediënten die ter plekke konden worden gewinkeld.

Het thema van de wedstrijd was Meesterlijk; de deelnemers dienden hun masterpieces te bereiden. Creativiteit, smaak, presentatie en bereiding stonden hierbij bovenaan het verlanglijstje van de jury, net als originaliteit en efficiënt gebruik van de ingrediënten.

wollerichwint

De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, werd voor de zesenvijftigste keer uitgereikt. De jury bestond naast Kranenborg uit voorzitter Thomas Bühner, chef-eigenaar La Vie *** in Osnabrück, Frank Fol, gildemeester van de Belgische Meesterkoks, Felix Wilbrink, culinair journalist De Telegraaf en Willem Himmelreich, jurysecretaris.

Team Wollerich stelt zich voor:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s