Boodschappenwagens vaak erg vies

Mobiele telefoons, toetsenborden en deurklinken staan bij het grote publiek niet bekend als de meest hygiënische items. Aan dat rijtje kunnen nu boodschappenwagens toegevoegd worden: uit onderzoek is gebleken dat het hulpmiddel vaak veel te vies is.

We gaan zo’n 3 keer per week naar de supermarkt en zij die daarbij een winkelwagen gebruiken staan vermoedelijk niet vaak bij stil bij de hygiëne van hun kar. En gelukkig maar, zou je haast denken, want die is niet al te best.

Het leeuwendeel van de boodschappenwagentjes (8 op de 10) is te vies namelijk, zo stelde Fusernet vast na onderzoek in verschillende supermarkten door heel Nederland. Door de bank genomen zijn de karren zelfs vijf keer viezer dan mobiele telefoon doorgaans zijn en vier keer viezer dan een gemiddelde deurklink.

Getest werd op onder meer E.coli, ATP en Entero.

Handen wassen

Uit dit onderzoek bleek eveneens dat de Friezen er het beste vanaf brengen; de provincie biedt onderdak aan de schoonste wagentjes van Nederland. Buur-provincie Groningen kan daar nog wat van leren; met gemiddeld 3,4 x meer bacteriën hebben ze daar de vieste winkelkarren. Geadviseerd wordt nu zelfs na Groningse boodschappen je handen te wassen.

De doorlichting betekent eveneens slecht nieuws voor Roermond, de stad is koploper als het gaat om E.coli. De ziekmakende bacterie die vooral in mensen- en dierendarmen en op rauw vlees thuishoort, werd daar in een aantal gevallen in aanzienlijke hoeveelheden aangetroffen op winkelwagens.

 

Fusernet-Infographic-Supermarkt-v1-4

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s