Robot Atlas maakt huis schoon

Hij is er niet helemaal voor bedoeld maar robot ATLAS ontpopt zich gestaag als de ideale hulp in de huishouding. Hij kan inmiddels al vegen, stofzuigen en lege flessen verzamelen. 

Wie graag feestjes geeft maar geen zin heeft de bijbehorende teringzooi zelf te elimineren, kan natuurlijk schoonmaakbedrijf Frisse Kater inschakelen. Wat je ook kunt doen is ATLAS eropaf sturen; de computergestuurde lieverd wil in ieder geval vast de lege flesjes opruimen en de vloer vegen c.q. stofzuigen.

De robot is bedacht door Googles roboticabedrijf Boston Dynamics en wekt de verwachting dat het huishouden in de nabije toekomst wel eens een stuk eenvoudiger kan worden. Toch is hij hier niet voor bedoeld; de flinke jongen (hij heeft de lengte van een gemiddelde man) is in eerste instantie ontwikkeld om te helpen in noodsituaties. Bijvoorbeeld, zo weet RTLZ, bij een brand. ATLAS kan namelijk eveneens deuren openen, klimmen en blussen.

Update

Door en software-update van het Institute for Human and Machine Cognition (Florida) weet de trouwe diender nu dus ook raad met enkele huishoudelijke items. Er is alleen wel één nadeel: je moet geen haast hebben. De beelden hieronder zijn in werkelijkheid zo’n twintig keer langzamer, dus erg voortvarend kun je ATLAS nog niet bepaald noemen.

Overigens is de volautomatische schoonmaker niet de enige robot die van waarde kan zijn in huis. Eerder waren er al een kook- en een wasrobot.

ATLAS cleans house: 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s