Jonnie Boer bij allerbeste koks ter wereld

We wisten allemaal dat ‘ie goed was, maar hij is rete-goed. Jonnie Boer is zelfs doorgestoten tot de 25 beste koks ter wereld. 

Dat heeft het tijdschrift Le Chef bekendgemaakt. Ieder jaar stelt het blad een lijst samen van de honderd allerbeste koks ter wereld. Om tot de rangorde te komen wordt de hulp ingeroepen van 528 kookvirtuozen met twee sterren of meer; zij mogen vijf namen noemen van collega’s van wie zij het ’t hoogst op hebben.

Boer valt dit jaar de eer te beur de 23e plek in te nemen. Vanzelfsprekend is hij hier opgetogen over. “Jonnie’s dag kan niet meer stuk”, staat er vrijdag op de Facebook-pagina van de Librije te lezen. “Hij staat op nummer 23 in de wereldranglijst van beste chef-koks in Le Chef Magazine!”.

Bras en Cagnaire

De nummer één dit jaar is Michel Bras van Le Suqet. Pierre Cagnaire van het gelijknamige restaurant neemt de tweede plek op de lijst in, Japanner Seiji Yamamoto van Nihonryori Ryugin de derde.

De chef-kok van het beste restaurant ter wereld, El Celler de Can Roca, Joan Roca, moet het met de tiende plek doen. René Redzepi, die met zijn Noma tot vier keer toe beste restaurant ter wereld werd, bezet plek nummer 12.

De volledige lijst vind je hier.

Meegenieten

Meegenieten van het culinaire succes van Boer? In deze video deelt hij een aantal van zijn kooktips.

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s