Cool van Kickstarter: vliegende boompjes

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe gadgets en designs doet er goed aan Kickstarter in de gaten te houden, dé broedplaats voor noviteiten. Op TheHappyHouse langskomen kan echter ook; de allerleukste ontwerpen op kook- en woongebied worden ook hier trouw gedeeld. Met dit keer: Air Bonsai.  

Een zwevende en roterende Bonsai. Tsja. Die gaat geen levens redden. Maar wat ‘ie mist aan functionaliteit op welk gebied ook, maakt hij op zijn eigen manier ruimschoots goed. Want qua magie, entertainment, originaliteit en esthetiek zit je met de Air Bonsai best wel goed.

giphy

De Bonsai geniet groot aanzien in Japan, waar ze hem al sinds 1195 kennen, dus het mag niet echt een verrassing heten dat de zwevende variant Japanse wortels heeft. En het product van Hoshinchu mag er dan betoverend uitzien, er ligt een eenvoudig principe aan ten grondslag: magnetisme.

Hoewel het principe simpel is vereist de Bonsai op z’n plek krijgen wel wat gepriegel. Het is echt een kwestie van balans zoeken, maar zweeft ‘ie eenmaal dan toont hij zich daarin gelukkig erg standvastig.

gifVerbeelding

Ondanks het gebrek aan levensreddende vermogens, spreekt de eco-gadget blijkbaar nogal tot de verbeelding. Via Kickstarter gaf Hoshinchu althans te kennen ongeveer 80.000 dollar nodig te hebben om de Air Bonsai in ontwikkeling te kunnen nemen. Dat is ruim 500.000 dollar geworden, mét nog bijna een maand op de klok.

De eerste boompjes zullen nu medio april geleverd worden. Wil je meer informatie of gewoon zien welke varianten er allemaal zijn? Klik dan hier. Het is overigens ook mogelijk van andere planten dan de Bonsai een Air-variant te maken.

 

air

Over Kickstarter:

Kickstarter is een zogenaamde crowdfunding-website. Het doel ervan is artiesten, muzikanten, ontwerpers en andere creatieve breinen te helpen de middelen bij elkaar te vergaren om hun ideeën om te zetten in realiteit. Tot dusver zouden ‘tienduizenden creatieve projecten -klein en groot- het levenslicht gezien hebben dankzij de steun van de Kickstarter-gemeenschap’.

Air Bonsai:

 

 

Eerder in Cool van Kickstarter: 

Eenvoudig thuis bier brouwen

De perfecte koffiemok

Lamp der Lampen: The Lampster

Zelf insecten kweken

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s