’s Werelds ‘beste chef’ dood 

Triest nieuws uit de culinaire wereld: een van ’s werelds allerbeste koks is dood gevonden. Benoît Violier (44) heeft afgelopen zondag -vermoedelijk- zelfmoord gepleegd. 

Het trieste nieuws komt naar buiten op een dag die voor Violier eigenlijk buitengewoon aangenaam had moeten zijn. Hij zou vandaag namelijk acte de présence geven bij de lancering van de nieuwe Michelingids. Voor de bevlogen kookfanaat bood de samenkomst alle reden voor vreugde omdat hij zijn drie Michelin-sterren voor zijn restaurant, het hoogst haalbare, opnieuw behouden heeft.

Dat zijn restaurant, de l’Hotel de Ville in Crissier (nabij het Zwitserse Lausanne), succesvol is bleek ook afgelopen december nog. Toen eindigde het culinaire walhalla bovenaan het Franse La Liste, een prestigieuze lijst van 1000 top-etablissementen uit nagenoeg vijftig landen. Ook op de lijst met ’s werelds beste koks van Le Chef, die in januari bekend werd gemaakt, presteerde de Fransman goed.

benoit

22 augustus 1971 – 31 januari 2016

Lichaam

Helaas konden alle successen Violier onvoldoende bekoren. Afgelopen zondag werd zijn levenloze lichaam in zijn huis aangetroffen. Naast hem lag een geweer.

Vermoedelijk gaat het om zelfmoord, zo verklaarde onder meer de politie. Wat de reden voor de door Violier ervaren uitzichtloosheid is geweest, is gissen. Het kort op elkaar overlijden van zijn vader en ‘tweede vader’ (zijn mentor) het afgelopen jaar zal in ieder geval niet geholpen hebben, zo denkt althans de Daily Mail.

Violier laat een vrouw, die eveneens werkzaam is in het restaurant, en een zoon na.

Best Chefs in the World: Benoît Violier:

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s