Alles 33 cent in nieuwe Britse supermarkt

Een pas geopende supermarkt in het noordwesten van Londen tilt het begrip goedkoop naar een hoger plan: álles wat er in de schappen ligt kost er een schamele 0,25 pond (33 eurocent). Wie daar boodschappen doet sluit vriendschap met zijn portemonnee, maar zal vers eten wel moeten opgeven.

Het is de supermarkt die van Lidl en Aldi chique winkels maakt; goedkoper dan de EasyFoodstore wordt het niet. De supermarkt richt zich dan ook op de absolute onderkant van de markt, en dat merk je natuurlijk wel een beetje. Met de prijs gaat immers meestal ook de winkelbeleving omlaag, en dat is hier niet anders.

Volgens het FD althans vind je er alle producten, waaronder een groot deel van Euroshopper (een budgetmerk dat we kennen van Albert Heijn), opgestapeld in grote metalen rekken zonder ook maar enige opsmuk. Vers eten is er überhaupt niet.

Sociale rol 

De perfecte aanvulling dus op Duitse budgetsupers, zo vindt oprichter Stelios Haji-Ioannou (EasyJet). Het is dan ook de bedoeling dat het concept uitgebreid zal worden met meer vestigingen. Overigens is 0,25 Britse pond een introductieprijs: vanaf volgende maand kosten boodschappen er maximaal 0,50 pond.

Natuurlijk hoopt Haji-Ioannou op een commercieel succes, maar hij wil met het concept ook een sociale rol vervullen. “Na mijn ervaring met het schenken van voedsel (..), is dit een meer commerciële manier om tegen lage prijzen basisvoeding te verkopen aan minderbedeelden”, aldus de zakenman op Easy.com.

Of de EasyFoodstore t.z.t. ook naar Nederland komt, is vooralsnog niet bekend.

Opening van de EasyFoodstore: 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s