Man klaagt vrouw aan voor slecht huishouden

Ze wil maar niet schoonmaken en ook al niet koken, en dus voelt een Italiaanse man zich genoodzaakt zijn vrouw aan te klagen voor ‘gebrekkig management van de huishoudelijke taken’. De vrouwelijke helft van dit echtpaar wacht in het ergste geval zes jaar cel.

In Italië was vroeger ook alles beter. Vooral gedurende de jaren ’50, toen vrouwen het welzijn van hun man als belangrijkste prioriteit hadden.

Dat lijkt in ieder geval de Italiaan te vinden die zijn vrouw voor het gerecht sleept omdat ze het huis niet aan kant houdt en weigert te koken. Hierdoor wordt de arme ziel gedwongen in onhygiënische omstandigheden te leven en wordt vaak eten verkwist omdat het niet gegeten wordt.

Slaapkamer

Naast het ‘onheus bejegenen van het gezin’ en het ‘gebrekkig managen van de huishoudelijke taken’, kent de aanklacht nog een derde component. De man is namelijk eveneens hevig ontzet over het feit dat zijn vrouw hem twee jaar definitief geleden de slaapkamer uit schopte. Ook daar verzuimt zij dus haar verplichtingen, aldus de tenlastelegging.

De rechter zal zich, volgens de Britse Metro, 12 oktober over de zaak uitspreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s