Nieuw: Slapen in de slaapkamer van Van Gogh

Het ziet eruit als een schilderij, maar dan een waar je in kunt slapen. En dat mag ook gewoon. De levensgrote replica van Van Goghs bekende drieluik ‘De Slaapkamer’ is te huur via Airbnb en kost een luttele 10 dollar per nacht. Je moet er alleen wel even voor naar Chicago. 

Tussen 1888 en 1889 woonde Vincent van Gogh in het Zuid-Franse Arles, en het slaapkamertje dat hij daar tot zijn beschikking had, droeg hij blijkbaar nogal een warm hart toe. Hij zette het kleine, intieme honk namelijk om in liefst drie schilderijen en op die werken heeft het Art Institute in Chicago nu de hand weten te leggen.

Om de tentoonstelling van deze wereldberoemde werken, die voor het eerst gezamenlijk in Amerika te zien zullen zijn, meer ruchtbaarheid te geven zette het instituut een bijzonder project op poten om aandacht te generen: de slaapkamer is tot in detail nagemaakt.

Het resultaat is schrikbarend realistisch, zo bewijzen de foto’s. Mocht je willen weten hoe het is om een schilderij te zijn, dan is dit je kans: de kamer wordt namelijk gewoon verhuurd!

Bijzondere replica

Een beetje snel zul je wel moeten zijn. Het bijzondere spelonk wordt namelijk aangeboden via het populaire Airbnb en kost daarbij maar 10 dollar per nacht. Bovendien heb je maar drie maanden de tijd. Wat er daarna met de bijzondere replica gaat gebeuren, is niet duidelijk.

Meer over de expositie vind je hier.

De Slaapkamer van Van Gogh:

slaapkamer slaapkamer1 slaapkamer2 slaapkamer3 slaapkamer4slaapkamer5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s