Nieuwe app pimpt food-foto’s

Tegenwoordig lijkt het wel of we liever boven ons bord hangen dan erin: alles voor de allermooiste food-foto! En wie niet tevreden is met het eindresultaat kan zijn heil nu ook zoeken in nieuwe app, die jouw culi-plaatjes naar een smakelijker plan tilt.

Wie zijn food-foto graag deelt via Twitter of Instragram weet dat die social media-apps komen met tools en filters om je foto’s eenvoudig te pimpen. En anders zijn er wel foto-bewerkingsprogrammaatjes die uitkomst bieden. Er is nu echter ook een app die speciaal en alleen ontwikkeld is om plaatjes van eten te verfraaien. En dat doet de applicatie, die Foodie heet, zeker niet onaardig!

Naast tientallen filters is er een aantal bewerkingsmogelijkheden dat een bovengemiddeld gunstig effect heeft op food-foto’s, zoals een lampje voor betere belichting en metertje dat aangeeft wanneer de camera recht boven het bord hangt. Bovendien (en tot groot genoegen van ondergetekende) is er een tool om de omgeving blurry te maken. Dit geeft een simpele tosti nog een heuse magazine-look!

Willekeurig

De app is verkrijgbaar via de Play Store en de Apple Store en is gratis. Een voorproefje van wat het programmaatje kan zie je hieronder: drie willekeurige culi-plaatjes uit eigen collectie voor en na.

Meer weten over food-fotografie of -styling? Klik hier of hier.

Foto’s (voor en na):

img_6003 img_1405

 

foodmin

food

 

 

 

img_6042

img_1403-1

 

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s