Julius Jaspers wordt rijdende chef

Goed nieuws voor chef-kok Julius Jaspers! De kookfanaat staat voor een nieuwe uitdaging: vanaf 1 april zal hij de scepter zwaaien in de keuken van Panorama Rail, het rijdende treinrestaurant.

De bourgondische kok is opgetogen over zijn nieuwe job. “Ik ben altijd al gek op treinen geweest”, laat hij weten aan Misset Horeca. “Mijn visie op koken, smart cooking, is bovendien heel toepasselijk voor het koken in een trein. Alles draait om een goede voorbereiding.”

De trein rijdt op vrijdag- en zaterdagavond van Amsterdam Centraal, via Gouda, Rotterdam en Den Haag, naar Haarlem. Gedurende de rit wordt in twee oude wagons een diner geserveerd dat zal bestaan uit vier gangen en dat vanaf 1 april dus van de hand van Jaspers zal zijn.

“De komst van Julius past bij onze vernieuwing”, laat Luc Peulen, managing director van het treinrestaurant, desgevraagd weten. “Het restaurant is een bijzondere manier om uit eten te gaan en daar is veel vraag naar.”

MasterChef

Jaspers is daarnaast chef-kok (en mede-eigenaar) van Happyhappyjoyjoy, een Aziatisch restaurant in Amsterdam, maar menigeen zal hem kennen als tv-kok. Hij was onder meer te zien in MasterChef en TopChef. Ook schrijft hij kookboeken.

Hij neemt het Panorama Rail-stokje over van Edwin Soumang, chef van het met een Michelinster bekroonde restaurant One in Roermond.

Jaspers over HappyHappyJoyJoy:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s