5 x het ijsblokje helemaal anders

Gooi er wat ijsblokjes en een rietje in en je drankje heeft stante pede meer cachet. Wil je er echter écht iets bijzonders van maken dan zijn onderstaande ideetjes wellicht wat voor jou. Het ijsblokje helemaal anders!

Het weer is weliswaar nog koud, maar de laatste tijd zo zonnig dat de eerste lentekriebels een feit zijn. In ieder geval bij ondergetekende. We zullen nog even geduld moeten hebben voor we de winter definitief richting het zuidelijke halfrond kunnen bonjouren, maar het kan geen kwaad vast voorzichtig vooruit te kijken.

Wat hét drankje van komende zomer wordt is vooralsnog onbekend (Mijn suggestie: Hendricks Gin met Fever-Tree Tonic en schijfjes komkommer, háááááálleluja!), maar als het aan de ijsblokjes ligt wordt íéder drankje een festijn van formaat.

Dat wil zeggen: met onderstaande opties om ze naar een hoger plan te tillen.

Proost!

 

 

Credit Hoofdfoto: Uwe Schöneshöfer.

5 x Het IJsblokje 2.0:

ijsblokjes

  1. Kleine kunstwerkjes

Dit is geen ijs, dit is Art! En toch is het redelijk eenvoudig om te maken, het enige dat je nodig hebt is een ijsblokjesmaker en een beetje geduld. Zodra één laag bevroren is voeg je eenvoudig een volgende laag in een contrasterende kleur toe. Oh Joy, die de blokjes op de foto maakte, gebruikte gewoon wat verschillende vruchtensappen. De diagonale streep krijg je door je ijsblokjes-tray scheef in de vriezer te zetten.

ijsblokjes led2. IJsblokjes met LED-Lampjes

Simpel maar spectaculair. Heeft meestal drie standen dus je drankje kan nog knipperen ook.

ijsblok

3. Gevulde ijsblokjes/ijsblokjes met smaak

Je kunt een ijsblokje natuurlijk ook als kruiwagen gebruiken om je drankje een extra smaak-dimensie mee te geven. Dit kan met fruit, maar denk ook aan kruiden, specerijen en bepaalde groente. In onderstaande filmpje laten ze hier drie varianten van zien: citroen & suikerwater, komkommer & framboos & munt, limoen & munt.

 

4. Gekleurde ijsblokjes

Deze fleurige regenboog-ijsblokjes naar een idee van The Flavor Bender zijn gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen, maar met fruit. Het ziet er niet alleen heel feestelijk uit dus, het is ook nog gezond! Zet dit op een kinderfeestje neer en je kunt een boek gaan lezen. Succes? Check!

Kunstgebit_ijsbl_50ae98b56be4f

5. Toffe vormen

Sinds de siliconen ijsblokjesmakers er zijn, is de keuze pas echt reuze. Je gaat je bijna schamen voor je ordinaire vierkante ijsrotsjes! Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een ijsblokjesvorm van. Extra leuk voor thema-feestjes. Of als oma’s nieuwe kunstgebit gevierd moet worden. Meer (te) gekke vormen zien? Klik hier!

Ook leuk: 3D-ijblokjes!

Helaas zijn onderstaande 3D-ijsblokjes niet zo heel makkelijk uit eigen vriezer te toveren. Je hebt er namelijk een 3D-printer voor nodig. Maar hóé geniaal zijn deze statement pieces?!

ijsblok3d

Zie hier hoe ze gemaakt worden:

 

 

Bonus-blokje:

Tof idee van PopSugar. Als je verschillende soorten ijsblokjes, gevuld met groente, fruit en/of kruiden, in je water doet, krijg je vanzelf een super smaakvolle maar gezonde limonade. Bonuspunten krijgen ze voor hun bevroren blokje met eetbare bloemen. Cute!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s