Singapore opnieuw duurste woonoord

Wie graag een beetje op zijn centen let kan beter niet in Singapore gaan wonen. Voor het derde jaar op rij is de chique stad namelijk de duurste ter wereld gebleken. Ook in Zürich en Hong Kong is het leven bovengemiddeld prijzig, deze steden maken de top drie van kostbaarste steden ter wereld compleet.

Ook in Genève (4), Parijs (5), Londen (6) en New York (7) kun je beter geen kamp opslaan zonder gedetailleerd financieel plan. Voor New York is dit een overwinning; sinds 2002 stond de Amerikaanse metropool niet meer zo hoog op de lijst.

De top-10 van leefoorden die een aanslag op je portemonnee vormen wordt gecompleteerd door LA, Kopenhagen en Zuid-Koreaanse Seoel.

Duur én goedkoop

De lijst wordt ieder jaar samengesteld door de Economist Intelligence Unit (EIU) die uitgebreid onderzoek doet naar de wereldwijde leefkosten. Uit de studie komen overigens niet alleen de duurste steden, maar ook de goedkoopste naar voren.

India heeft de ‘eer’ deze lijst de domineren. Het land heeft liefst vier plekken op de lijst van zeer betaalbare woonoorden te pakken, te weten: New Delhi (3), Madras (6), Bombay (8) en Bangalore (9).

Écht veel waar voor je geld krijg je echter pas in het Syrische Damascus of het Venezolaanse Caracas, deze steden nemen de eerste respectievelijk tweede plek in de top-10 van goedkope steden.

De top-10 wordt vervolledigd door Almaty (4), Algiers (5), Karachi (7) en Lusaka (10).

Meer over het rapport vind je hier.

Meer over Singapore:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s