Herman den Blijker in online bonen-show

Bonen zijn gezond, duurzaam en lekker en dus wil tv-kok Herman den Blijker iedereen aan de bonen hebben. Na een heus boek over de gezonde smaakmakers komt de robuuste kok nu ook met een online videoprogramma, ‘Herrie met Bonen’. 

Als het om bonen gaat komt men vaak niet verder dan ‘van die bruine en dan met spek’, maar als het aan Herman den Blijker ligt gaan we voortaan eindeloos variëren met de peulvrucht-producten. Tijd voor de broodnodige inspiratie en dus komt de fijnproever met een online kookshow met bonen als stralende middelpunt.

In zeven afleveringen gaat Herman langs bij bloggers, bekende Nederlanders en enkele ‘verenigingen’ zoals het oudste studentenhuis van Nederland en de brandweer op Schiphol. Het doel? Iedereen die hij tegenkomt met smakelijke en originele recepten overhalen toch vooral wat vaker met bonen te koken. Het smakelijke voorproefje hieronder -met Humberto Tan- laat de tanden in ieder geval vast voorzichtig wateren.

Bijzondere bonen

“We kunnen nog veel meer doen met bonen dan we denken. Bonen zijn echt heel bijzonder. Qua voedingswaarde zijn het krachtbommetjes en de culinaire mogelijkheden zijn oneindig”, zo zegt de kokende Rotterdammer er zelf over tegen AGF. “Daarom ga ik de komende maanden de nodige herrie maken en inbreken op de vaste eetroutines bij Nederlanders thuis. Nederlanders moeten echte bonen(vr)eters worden!”

De zevendelige show is tot stand gekomen in samenwerking met HAK en is de komende weken via Smulweb, YouTube en Facebook te zien. Vanaf mei kunnen ook mensen thuis zich opgeven voor een bezoek van de chefkok.

Voorproefje bij Humberto Tan:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s