Voor de (health) freaks: avocado-pit eten

Dacht je dat je met bevergeil (ja echt) en cazu marzu (een kaas die bol staat van levende maden, ja écht) alle rare ingrediënten wel gehad te hebben, moeten we aan de knoertharde avocado-pit. Ietwat opmerkelijk maar ‘expert’ beloven: je gezondheid zal nooit meer hetzelfde zijn. 

Avocado. We groeiden er nagenoeg geen van allen mee op en toch is de overheerlijke vrucht bijna niet meer weg te denken. Hoog in voedingswaarde, maar vooral lekker en veelzijdig.

Persoonlijk heb ik hem standaard in huis en eet ik ‘m zo’n beetje overal bij, doch nooit mét pit. Een gemiste kans, zo zou blijken uit verschillende onderzoeken. De harde kern van de vrucht zou helpen het cholesterol te verlagen en de spijsvertering bevorderen.

Eetbaar

Om wat voor onderzoeken het gaat en door wie deze zijn uitgevoerd vertelt het verhaal, van onder meer Libelle en Fashion Lab, niet. Wat gelukkig wel bekend is, is hóé we dat ding in hemelsnaam eetbaar krijgen, zie de video hieronder.

Enjoy! Of zoiets.

giphy

 

How to eat an avocado seed:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s