5 x inspiratie voor de lenteschoonmaak

Het allerfijnste seizoen van het jaar staat voor de deur (hallo nieuw leven, bloemen, zon, energie en lentekriebels!) en dus is het de hoogste tijd voor een lenteschoonmaak! Pak die poetsdoek, gooi een extra laag deo onder die oksels en kom in actie. Geen zin? Wellicht dat deze tips je in beweging krijgen en helpen de mammoetklus sneller te klaren.

 

giphyAlfabet

Wat het alfabet en de lenteschoonmaak met elkaar te maken hebben?! Veel! Althans, als je het aan de Libelle vraagt. Het tijdschrift komt met een heus lenteschoonmaak-alfabet. Werkelijk ja. En er staan nog zinvolle dingen in ook! Een hoop letters (onder meer de G van Garagesale, de J van de 1-jaar-regel, en de W van weg=weg) draaien echter om het wegdoen van zaken en dat doet pijn. Maar goed. Wat je niet hebt kan ook geen troep zijn of vies worden en dat scheelt.

Checkerdecheck!

Super handig van huishoud-coryfee Martha Stewart: een lenteschoonmaak checklist! Print ‘m uit en strepen maar. Zo weet je zeker dat je niets overslaat, want de lijst is flink. Alleen een pietepeuterig hoekje uitprinten mag ook.

Dat kan sneller

Eerder op The Happy House las je dit artikel over sneller schoonmaken. Wellicht niet heel onverstandig om dit nog eens door te scannen zodat je extra snel weer met de poten op tafel kunt. Wil je liever langzaam schoonmaken dan moet je ook even doorklikken, om het hilarische filmpje onderaan het artikel te bekijken.

Verspreid de last

Melissa Maker van Clean My Space komt met een origineel plan voor veel te drukke mensen. Ze raadt aan de last over meerdere weken uit te spreiden zodat het overzichtelijk blijft en zelfs haalbaar is voor mensen mét een leven. Eén grote klus per week, voor een periode van zes weken, luidt haar advies. In de video hieronder legt ze uit hoe je te werk gaat.

Spring Cleaning Motivation!

Hacks!

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een hack voor. Dus ook voor de lenteschoonmaak! TruTV heeft er liefst 10 voor je opgesomd, want waarom moeilijk doen als het ook ietsje minder moeilijk kan?

 

Uitgepoetst en dus klaar voor de lente? Vast niet helemaal. Klik hier voor een voorschot op het fijnste seizoen van het jaar.

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s