Deze giga-boom groeit binnen

Het is een beetje een boomhut, maar dan net even anders. Een Kazachse designstudio werkt aan een huis dat een gigantische boom herbergt. Het stukje natuur beslaat dan ook iedere verdieping van de woning.

‘Groen wonen’ was zelden zo indrukwekkend. In het geval van dit huis bevindt de natuur zich namelijk niet enkel buiten maar ook binnen, en wel in de vorm van een volgroeide boom.

De stevige stam vormt het centrale punt van de woning; het glazen ‘paleis’ is zogezegd om het gevaarte heen gebouwd. En dat ziet er zo uit:

boom

boom1

boom2

boom4

boom5

Koopje

Het huis, van de hand van A. Masow Architects, wordt gebouwd in de heuvels van Almaty, Kazachstan, en moet zo’n 285.000 euro gaan kosten. In een omgeving waar de gemiddelde woning ruim 6 ton moet opbrengen is dat eigenlijk een koopje.

Inhabitat weet verder te melden dat een 38-jarige zakenman opdrachtgever is van het project. Hij zocht een woning waar zijn ‘creatieve en spirituele ontwikkeling’ meer ruimte krijgt. Dat deed hij in 2013 al maar destijds liep het plan stuk op de financiering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s