Food-hit: waterdruppelcake

Hij wordt gemaakt van agar en mineraalwater, is calorievrij en vrijwel smakeloos en toch is een nieuw type cake een regelrechte hit. Dat heeft alles te maken met zijn bijzondere look: de ‘lekkernij’ doorstaat namelijk probleemloos de gelijkenis met een waterdruppel!

De cake is een groot succes in Japan, waar hij werd ontwikkeld en de naam mizu shingen mochi draagt. En het opvallende receptuur lijkt zich op te maken voor world domination, want het druppeltje is inmiddels ook in het westen verkrijgbaar.

cake

New Yorker Darren Wong was namelijk zo onder de indruk van (het succes van) de cake, dat de ondernemer besloot de snack naar Amerika te halen.

Vooralsnog is de aldaar zogenaamde Raindrop Cake enkel verkrijgbaar in New York, en wel op de Smorgasburg food market, weet The Huffington Post. Wel heeft Wong vast een heuse website opgericht, enkel en alleen voor de cake. “Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die zoveel verschillende sensaties bieden op hetzelfde moment”, zo verklaart Wong zijn eetbare soft spot. 

raindrop-cake-jiggle

Gelukkig hoef je niet per se naar Japan of New York (hoewel..) om de cake te proeven. Zie onderstaande video om te zien hoe je de drildruppel zelf maakt.

Raindrop Cake Recipe:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s