10 x rare kookboeken

Kookboeken zijn in zwang! Vooral boeken die draaien om goede en bewuste voeding vinden momenteel gretig aftrek, maar wie het eens over een andere boeg wil gooien kan hier wat ideeën opdoen. Van koken met moedermelk tot eten in tijden van zombies..

 

1. Being Dead is no Excuse.
kookboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het feit dat er toevallig iemand dood is wil nog niet zeggen dat men dan maar genoegen moet nemen met een smakeloze dag, aldus schrijfsters Gayden Metcalfe en Charlotte Hays. Zij gidsen je door de perfecte southern begrafenis, mét veel gelegenheidsrecepten voor een smaakvol afscheid.

 

2. My Drunk Kitchen

kookboek

Het begon als een geintje (een dronken geintje, dat wel) op YouTube, maar haar benevelde kookactiviteiten sloegen vrijwel direct aan bij het publiek. Nu is er een heus kookboek. Onduidelijk is of de recepten ook beginnen met een snufje wodka, of dat dat enkel je Kitchen Aid is.

 

3. The Mother’s Milk Cookbook

kookboek

 

Via Kickstarter is geprobeerd voldoende geld op te halen om het Mother’s Milk Cookbook daadwerkelijk op de boekenwinkelplanken te krijgen. Dat is naar verluidt niet helemaal gelukt. De wereld is blijkbaar nog niet klaar voor dit ‘overheerlijke en voedzame ingrediënt’.

 

 

4. The Art of Eating Through the Zombie Apocalypse: a Cookbook and Culinary Survival Guide

kookboek

Mochten zombies het onverhoopt toch van ons overnemen dan doet zich een aantal problemen voor. Volgens de schrijver van deze gids zullen we er in ieder geval rekening mee moeten houden dat Thuisbezorgd.nl in dat geval niet meer zal leveren en dat de supermarkt-gangpaden er aanzienlijk leger uit zullen zien. Wanneer de bijna-doden opstaan, is eten kortom niet meer hetzelfde. Gelukkig dus maar dat er een gids is die je door de donkere tijd van voedselschaarste loodst.

 

5. The Roadkill Cookbook

kookboek

Zo’n platgereden diertje langs te kant van de weg heeft iets heel triests, maar met dit kookboek komt er toch nog wat moois van. Mét foto’s.

 

6. The Astronaut’s Cookbook

kookboek

Er zijn er maar weinig die weten hoe ruimtevoeding daadwerkelijk smaakt. Een ieder die zijn nieuwsgierigheid echter niet kan bedwingen (en er geen carrière in de ruimtevaart voor over heeft) kan zijn heil zoeken in dit kookboek.

 

7. The Special Effects Cookbook.

kookboek

Voor recepten die bewegen, praten of zingen, roken, glimmen, uitbarsten, ploffen of eh.. zwemmen.

 

8. The Gay Cookbook

kookboek

Geschreven in 1965, door Lou Rand Hogan. Omdat homo’s er nu eenmaal heel andere eetgewoonten op nahouden…?

 

9. The Pyromaniac’s Cookbook

kookboek

Voor wie honger heeft en zijn pyromane behoeftes sowieso liever niet botviert op de bezittingen van anderen is er dit kookboek, boordevol elegante recepten die flinke vlammen als gemene deler hebben.

 

 

10. The ‘Why I’m Such a Fat Bastard’ Recipe Book.

kookboek

De schrijver van dit boek valt beslist onder de categorie ‘proud to be fat‘. Alles beter dan zijn lichaam een sla-regime op te dringen, vindt hij. Liever deelt hij zijn volvette, super smakelijke recepten zodat zijn lezers óók lekker dik kunnen worden. He.. gezellig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s