De geUpcyclede meubelen van Bernhard Wertschnig 

Meubels maken van overgeschoten materialen kan bijzonder goed uitpakken, en niet alleen op groen vlak. Dat wil zeggen: als je Oostenrijker Bernhard Wertschnig bent en overduidelijk beschikt over een uitstekende smaak.

De meubels van Wertschnig zijn vooralsnog enkel te zien in het Renaissance Hotel in Wenen, waar ik ze per toeval ontdekte (foto’s onderaan). Ze vielen, dankzij rustieke, oude materialen in combinatie met warme, soms zelfs tuttige stoffen, echter direct op. Geweldige, eigentijdse en unieke stukken zijn het en de prijzen, die beginnen rond de 200 euro, zijn in ieder geval nog enigszins te overzien.

Bovendien ben je met Wertschnigs meubels ontzettend groen bezig, omdat ze dus vervaardigd zijn van oude materialen. De meubellijn heeft dan ook, met een knipoog naar recyclen, de naam ‘Upcycling’ meegekregen. Naast meubels maakt de Oostenrijker onder deze noemer ook lampen en uurwerken.

Gaat niet

Wil je meer van hem weten? Dat gaat niet. Of nou ja, hij heeft geen website ofzo (ter zijn alleen maar matige verdediging: hij stamt uit 1947). Wél kun je contact met de kunstenaar leggen via Facebook.

 

De geUpcyclede meubels van Bernhard Wertschnig:


  
  
  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s