Kleuren kiezen voor in huis doe je zo

Met een beetje tijd, geld en moeite kun je de kleur in huis natuurlijk relatief makkelijk veranderen, maar in één keer de juiste verf smeren zal van menigeen toch de voorkeur krijgen. Gelukkig is er nu een kleur-kies-hulpmiddel. Jawel. 

De overzichtelijke infographic is samengesteld door Distinctive Chesterfield en speciaal in het leven geroepen om te helpen bij het kiezen van kleuren voor in huis. Wie namelijk denkt dat ‘afgaan op wat je mooi vindt’ voldoende is, heeft er echt bagger weinig van begrepen.

Nu jij, Kendall.

giphy

 

Want natúúrlijk is wat je mooi vindt uiteindelijk het allerbelangrijkste, maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. “Kleuren hebben effect op ieder aspect van je leven dus het is alleen maar logisch dat ze je stemming beïnvloeden”, zo zegt de meubelmaker er zelf over. “De juiste kleuren kiezen voor de vertrekken in huis is dus ontzettend belangrijk om er zeker van te zijn dat je in de juiste staat van zijn blijft.”

Emoties en stijl

Hoogdravend of niet: het schema, zie hieronder, is wél handig. Het gaat dan ook niet alleen over kleuren en de emoties die ze oproepen, ook wordt regelmatig aangestipt welk stijl-effect een bepaalde kleur heeft.

Zo moet het wel goed komen.

Niet??!

Dan vind je nog wat aanvullende tips onderaan en even proefkijken kan tegenwoordig zelfs ook! Met de Visualizer van Flexa kun je namelijk, middels een app, precies zien hoe een kleur bij jou thuis en met jouw inrichting staat.

Happy Painting!

 

Meer zien uit de Doe Je Zo-rubriek: klik hier!

Infographic: zo kies de kleuren voor in huis

How to Choose Paint Colours:

Is het schema iets te kort door de bocht voor jou? Deze interieurstyliste helpt je verder.

 

Bonustips

Nóg 7 tips voor het kiezen van kleuren in huis.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s