Recept: Club Wrap met geitenkaas en chorizo

De Club Sandwich, wie kent hem niet?! Dit recept is eigenlijk net zoiets, alleen dan met een wrap in plaats van  boterhammen. En geen ei, kip of bacon, maar veel groente, chorizo en geitenkaas. Maar echt, het is net zoiets. 

Licht, redelijk gezond en super smaakvol vond ik ‘m, deze op de Club Sandwich geïnspireerde wrap. Ik draaide hem in elkaar op een nietszeggende woensdagavond, met restjes uit de koelkast, maar ik zou hem zeker nog een keer maken!

Ik had nu geen uien in huis, maar ik zou er in het vervolg wel nog een klein gesnipperd rood uitje (of lente-uitje) overheen sprenkelen en wellicht nog wat mangoblokjes aan toevoegen (ipv de tomaat). Ik hou nu eenmaal van fruit bij het avondeten en het maakt het geheel ook lekker kleurig natuurlijk! Maar dat is voor een volgende keer.

Althans voor mij, jij kunt het natuurlijk wél in een keer goed doen. Hieronder lees je het aanpakt. Voor de vega’s: gewoon de chorizo weglaten! Ik zou dan een notencrumble of iets dergelijks maken, anders mis je wellicht iets.

Smakelijk vast!

image
Ingrediënten per persoon:

Meergranen wrap (1)

Avocado (halve)

Zachte geitenkaas (ongeveer 100 gram)

Pepertje (hoeveelheid naar smaak, ik gebruikte een hele)

Knoflook (1 teen)

Bieslook (een flinke hand)

Chorizo (ongeveer 75 gram)

Courgette (ongeveer 100 gram)

Rucola (hoeveelheid naar smaak)

Cherrytomaatjes (hoeveelheid naar smaak)

Zonnebloemolie

 

image(2)

Bereiding:

Bak de champignons in een koekenpan met een beetje knoflook tot ze bruin zijn.

Bak in een tweede pan de chorizo aan tot deze krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Laat de olie die is vrijgekomen uit de chorizo in de pan zitten en bak hierin kort een rode peper, in ringetjes gesneden. Doe in een bakje, laat afkoelen.

Rol de zachte geitenkaas in bollen (gaat beter als je handen licht vochtig zijn).

Snijd bieslook fijn en rol hier de geitenkaasbolletjes doorheen.

Snijd de avocado in repen. Bestrooi met wat zout.

Zet een grillpan op laag vuur en laat langzaam heet worden. Snijd de courgette in dunne plakken of (met een kaasschaaf) in dunne repen.

Vet de courgette en de tomaatjes licht in met wat olie. Zet de grillpan nu op hoog vuur en bak ze tot gaar zijn en/of mooie grillstrepen hebben (persoonlijk heb ik ze liever te rauw dan te gaar).

Snijd de wrap in drie gelijke stukken en bestrijk ze met een klein beetje olie. Leg ze kort in de grillpan tot ze warm zijn en mooie strepen hebben.

Leg één deel van de wrap op een bord en bedek met de champignons, de chorizo, courgette, rucola en avocado.

Leg hierop het tweede wrap-deel en herhaal.

Leg de geitenkaasbolletjes erbovenop.

Serveer met wat extra rucola en de tomaatjes en besprenkel het geheel met de pepertjesolie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s