Groente, fruit & kruiden bewaren doe je zo

Of iets in of buiten de koelkast bewaard moet worden, weten de meeste mensen nog wel, maar er is meer om rekening mee te houden als het om de opslag van je groente, fruit en kruiden gaat. Een handig overzicht.

Groente, fruit en kruiden bewaren, dat is niet bepaald hogere wiskunde. Echter, toch zeker wel gemiddelde wiskunde, want echt eenvoudig is het nu ook weer niet. Je moet het allemaal maar net weten.

Zo ben ik er pas door dit filmpje achtergekomen waarom mijn aardappelen altijd zo snel klaar zijn voor de prullenbak. En wist jij dat je asperges het beste als bloemen kunt bewaren? En dat je over je basilicumplantje of -bosje het beste een zakje trekt, omdat ze nu eenmaal beter gedijen bij een warm holletje?

Zo niet, dan is deze korte, overzichtelijke video ook echt wat voor jou.

(En dan ga ik nu weer verder leren voor mijn jaarlijkse flight safety-examen, want deze post is feitelijk niets meer of minder dan snoeihard studie-ontwijkend gedrag. Maar het is ook zóóóó saai.. (Behalve als Het Bedrijf dit onder ogen krijgt natuurlijk, dan is het werkelijk the bomb. Echt.))

Meer uit de Doe Je Zo-rubriek vind je hier.

Hoe je je groente, fruit & kruiden bewaart: