Guus Meeuwis lanceert kookboek met sterrenchef

Of Guus Meeuwis goed kan koken? Dat is niet helemaal zeker, maar hij kan wél lekker eten en dat blijkt eveneens genoeg voor een kookboek van zijn hand. In oktober ligt het in de schappen.

Voor het boek krijgt de Brabantse zanger goedgetrainde hulp: sterrenchef Dick Middelweerd, chef (en eigenaar) van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve, is namelijk co-auteur van het boek.

En het betreft zeker geen toevallig gelegenheidsduo, Guus en Dick go way back. Ze wielrennen geregeld (lees: heel af en toe, meestal zoeken ze de meer bourgondische sferen op) en in februari hadden ze al een pop-up restaurant samen, genaamd Guustaaf.

Snel

In het boek van de twee, getiteld: Het Lekkerste van Guus en Dick, zou men een mooie balans aantreffen van ‘gerechten die je snel op tafel hebt’ en ‘recepten waarmee je echt kunt uitpakken als je gasten over de vloer krijgt’.

“Het is eigenlijk een verzameling van alles wat we zelf het lekkerste vinden”, vertelt Meeuwis over het culinaire werk. “Door de jaren heen verzamel je favorieten”, vult Middelweerd aan. “En dat bracht ons op het idee om deze te bundelen in één kookboek.”

Het_kookboek_van_Guus_en_Dick

Weekendversie

Volgens Misset Horeca zal het boek 70 recepten bevatten, waarvan liefst 11 mayonaises en 7 sauzen. Van de overige 56 gerechten zijn er telkens twee versies: een door-de-weekse versie van thuiskok Guus en een chiquere weekendversie van sterrenchef Dick.

‘Het lekkerste van Guus en Dick’ verschijnt op 11 oktober. Het boek gaat € 24,99 kosten.

Aftermovie Restaurant Gustaaf – Guus Meeuwis & Dick Middelweerd: