Cool van Kickstarter: de tortilla-machine

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe gadgets en designs doet er goed aan Kickstarter in de gaten te houden, dé broedplaats voor noviteiten. Op TheHappyHouse langskomen kan echter ook; de allerleukste ontwerpen op kook- en woongebied worden ook hier trouw gedeeld. Met dit keer: Flatev, de tortilla-maker.

Wie van Mexicaans eten houdt heeft het welbeschouwd al best goed in het leven, maar een nieuw type keukenmachine moet daar nog een schepje bovenop doen. Want wat is er beter dan een goedgevulde, warme tortilla? Een goedgevulde, warme, vérse tortilla natuurlijk.

Nu kun je natuurlijk zelf in de weer gaan met bloem en een deegroller, maar je kunt ook de Flatev inzetten, een volautomatische tortilla-machine. Dit apparaat werkt met cupjes, die je inlaadt en die vervolgens zonder verdere tussenkomst transformeren tot vers gebakken tortilla’s. It’s magic!

 

giphy

 

Allemaal klaar

De afgebakken wraps, die gemaakt zijn van enkel organische ingrediënten, belanden na ongeveer anderhalve minuut (afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt) in een laatje onderin. Daar worden ze warm gehouden tot ze allemaal klaar zijn.

Een apparaat als de Flatev (FLATbread EVolution) biedt natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden en dat weten ze bij Flatev gelukkig ook. Zo zijn er al tortilla’s in verschillende smaken, waaronder een ontbijtvariant met kaneel en een pittige chili-versie, en wordt er ook gewerkt aan cupjes die broodjes genereren.

Lading

Nadelen zijn er ook, en wel in drievoud. Ten eerste is het apparaat vrij groot, je moet ‘m wel kwijt kunnen. Ten tweede is hij niet heel budgetvriendelijk. Het apparaat niet en de cupjes à 70 cent per stuk, eigenlijk ook niet (supermarktwraps kosten ongeveer 19 cent per stuk). En ten derde zijn de cups, zodra je de eerste lading op hebt, nog niet heel makkelijk verkrijgbaar. Niet in een supermarkt bij jou om de hoek en een Nespresso-achtige distributie valt momenteel ook nog onder de noemer work in progress.

Maar dit kan de overheerlijke Mexicaanse Fiesta-pret natuurlijk geenszins drukken. Dat snap jij en dat snappen de gebruikers van Kickstarter. Op het platform is de machine dan ook een daverend succes: met nog een kleine twee weken te gaan is al drie keer het gevraagde bedrag opgehaald!

De verwachting is nu dat de tortilla-makers aankomende september de eerste Mexicaanse thuisfeestjes komen opleuken. Wanneer het mogelijk wordt om cupjes na te bestellen is nog niet duidelijk.

Meer over de Flatev.

Meer van Cool van Kickstarter. 

Over Kickstarter:

Kickstarter is een zogenaamde crowdfunding-website. Het doel ervan is artiesten, muzikanten, ontwerpers en andere creatieve breinen te helpen de middelen bij elkaar te vergaren om hun ideeën om te zetten in realiteit. Tot dusver zouden ‘tienduizenden creatieve projecten -klein en groot- het levenslicht gezien hebben dankzij de steun van de Kickstarter-gemeenschap’.

 

Flatev, de tortilla-maker: