Eerste 3D-geprinte kantoorgebouw is een feit

Dat de mogelijkheden van 3D-printers eindeloos zijn wordt nu opnieuw bewezen door een kantoorgebouw in Dubai. “De wereld zal veranderen.”

Het witte pand met ronde vormen en licht futuristische uitstraling staat in Dubai en is de eerste in zijn soort. “Dit is het eerste 3D-geprinte kantoorgebouw ter wereld en het is niet zomaar een gebouw, de kantoren die erin zitten zijn volledig operationeel”, zegt minister van binnenlandse zaken Mohamed Al Gergawi erover tegen de Irish Times. “En het is slechts een begin. De wereld zal veranderen.”

Dat klinkt wat hoogdravend, maar hij heeft misschien wel een punt. De doelstelling is nu namelijk over een kleine 15 jaar, de helft van de gebouwen op deze innovatieve manier vervaardigd wordt. Dat scheelt een hoop tijd en dus geld.

Constructie

Onderstaande kantoor werd door de printer, die 6 bij 36 bij 12 meter meet, in 17 dagen tijd uitgespuugd. Er waren vervolgens nog twee dagen nodig om de constructie in elkaar te zetten.

Deze versie heeft in totaal 140,000 dollar (125,000 euro) gekost.

Foto’s (Via Gizmag):

dubai-3d-printed-office-9 dubai-3d-printed-office-7

dubai-3d-printed-office-1 dubai-3d-printed-office-2 dubai-3d-printed-office-4 dubai-3d-printed-office-5 dubai-3d-printed-office-8

 

The world’s first functioning 3D-printed office building: